Kismama napló

pregnant-3483443_1920.jpgEgy éve ilyenkor még a pocakomban hordtam drága kisfiamat. Éreztem a várandósság kellemes és nyűgös részét egyaránt. A kismama napló című sorozatomban beszámoltam az áldott állapottal járó kérdésekről, személyes tapasztalatokkal fűszerezve azokat. Nézzük most, hogyan is éltem meg ezt az várakozást és a testemben zajló változásokat!

Helyzetjelentés: Ismét helyzetben

A bejelentéssel megvártam a „biztonságos” 16 hetet, illetve azt, hogy egyáltalán látszódjon a pocakomon a változás. Második gyerekhez képest viszonylag későn kezdtem el kerekedni, amit részben annak tudtam be, hogy a hasizmaim megerősítésére kiemelt figyelmet fordítottam első gyermekem születése után. Hálával fogadtam az új kis életet, ugyanakkor kissé féltem is, hogy hogyan fogok megbirkózni a 2 év 9 hónapos korkülönbséggel.

 

woman-1284353_1920

Alapelveim a második várandósságom alatt

A második várandósságom alatt szerettem volna a legfőbb dolgokban tudatos lenni lelki szinten (is). A helyes étkezés, a rendszeres mozgás, valamint a testi-lelki változások elfogadása egyaránt az alapelveim részét képezték. Aggódás helyett pedig a örömre fókuszáltam.

 

Egy testben két lélek

Lelkileg nehezebb volt elfogadnom azt, hogy egyetlen testen ketten osztozunk. Én mennék, hajtanék, pörögnék, a baba pedig pihenésre késztet. Ez a kettősség az egész várandóságom alatt elkísért. Elengedni nem, csak kezelni tanultam meg.

 

scale-403585_1920

Terhességi súlygyarapodás

A súlygyarapodás fontos kérdés a várandósság során. Több ez, mint esztétikum kérdése. Figyeljünk oda erre, mert a hirtelen hízás utalhat terhességi cukorbetegségre is, terhességi csíkok jelenhetnek meg a bőrön, a túlsúly növelheti a szülés során fellépő kockázatokat, a nagyobb súly megterheli a derekat és a lábakat egyaránt így melegágya lehet a derékfájásnak és a visszértágulatok kialakulásának. Fittebbnek érezzük magunkat, ha odafigyelünk, hogy a súlygyarapodás a normális tartományon belül maradjon.

 

Kismama ruhatár

Miből álljon a kismama ruhatára? Milyen praktikus darabokat érdemes beszerezni a várandósság egyes trimesztereiben? Ebben a cikkben ezt kérdést tárgyaltam.

 

Kismamaként is csinosan

Bonprix logós

És hogy konkrétan milyen ruhákat viseltem várandósan? Ebben a cikkben erről kaphattok ízelítőt!

 

Kismama napló – szeresd magad!

A testünk változásaival azonban nem mindig könnyű megbirkózni. „Én pedig azt mondom, hogy megértelek! Légy egy kissé szomorú, nyugodtan sírd ki magad, gondold át ezeket a változásokat. Állj meg egy kicsit, és ne söpörd szőnyeg alá az érzéseidet! Nem kell rejtegetned magad elől az érzelmeid, vagy rossz anyának hinned magad emiatt!

De miután ez megtörtént tekints arra az áldásra, amelyet a szíved alatt hordasz! Egy gyermeknek adhatsz életet, és ez óriási dolog. Részt vehetsz a teremtés folyamatában, és ez hatalmas megtiszteltetés.”

 

Apa szerepe a várandósság alatt

Bizony az édesapákra is hatalmas szerep hárul a várandósság során. Nézzük, miben tud segíteni párunk!

briefcase-1743518_1920

Kórházi csomag kismamáknak

Hogyan állítsuk össze a kórházi csomagunkat? Megmutatom, hogy én mit pakoltam az egyes táskákba.

 

Kismama napló – Felkészülés a kórházi napokra

A lelki felkészülés viszont nehezebb volt a kórházi időszakra, mivel én utálok kórházazni (Van, aki szeret? Nem hiszem, csak én még érzékenyebben viselem…) Nehéz volt otthon hagyni a kislányom, és napokig távol lenni az otthonomtól.

 

Várandós napok utolsó gondolatai

Amikor már óriási a pocak és bármikor megszülethet a picúr… nagyjából ezek a gondolatok és érzések kavarognak az ember fejében és szívében…

És hogy végül milyen szülésem volt? …

Egyszerűen fantasztikus! Isten csodás módon megsegített, amelyről a Szülés félelem nélkül című bejegyzésemben számoltam be. Kívánom, hogy neked is ilyen csodálatos szülésed legyen!


Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s