Évértékelés, célkitűzések

hand-1105331_1920Nálam az évértékelés valamint az új célok kitűzése mindig is kéz a kézben jártak. Az előző év tanulságai alapozzák meg a következő év célkitűzéseit, illetve már az értékelés közben látom magam előtt, mit szeretnék másképp csinálni, mely területekre szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni. Nézzük milyen volt 2016, és mit tervezek 2017-re!

2016 számomra a nehézségek, betegségek ellenére is egy sikeres év volt. Leginkább az egyensúlykeresésről, otthonteremtésről, és a „megérkezésről” szólt. Megérkeztem „haza”, ami alatt azt értem, hogy a lakás, amelyben élünk, az otthonommá vált. Már nem várom, hogy anya főzzön, anya intézkedjen, apa szereljen. Már én vagyok anya, és a férjem apa. Az idei éven ezt tanultam meg, amely hatalmas megnyugvást és önkiteljesedést hozott számomra. Jól érzem magam itthon, teljesnek érzem az életem, és nagyon boldog vagyok!

Ebben sokat segített a blog indulása is, valamint hogy szeptembertől elkezdtem tanítani is. Ezek mellett az extrák mellett még marad időm a gyermekemmel, férjemmel foglalkozni, a háztartásra és önmagamra is időt szánni. Így érzem most kerek egésznek az életemet.

De nehogy azt higgyétek, hogy csak az élet rózsaszín oldalát próbálom bemutatni, elkendőzve a teljes igazságot. Voltak nehézségek is természetesen, de egyikre sem keserű szívvel tekintek vissza, hanem azzal a hálával, hogy Isten ezekből is kimentett, és közben megerősített.

Novemberig éjszakáztunk (és még most is van 1-2 kisebb felkelés éjszakánként) az immáron 2 éves kislányommal, ami nagyon sokat kivett belőlem. Sokan mondták, hogy ezt szinte nem is érezték rajtam: igen, mert erőt merítettem az imádkozás és az igeolvasás által, valamint motiválóan hatott rám a blog vezetése is. Több dolgot csináltam, mint amit bírtam, így egyre többet bírtam csinálni: még 5-6 felkelős ordítós éjszakák mellett is. Furcsa ez a paradoxon, de visszatekintve mégis így működtem.

Igaz, decemberre érzetem, hogy kifulladtam. Az advent olyannyira a lecsendesedésről szólt, hogy szinte „ellustultam”. 3 hétig voltam náthás, és még most is fújom az orrom. Sokat pihentem, sok dolgot elengedtem, és rádöbbentem, hogy nem lehet álladóan és mindig pörögni. Kell néha a megállás, és fontos, hogy az egyensúlyt valóban megtaláljuk az aktív tevékenységek és a pihenés között. Nem szeretném, ha csak papolnék erről, miközben én széthajtom magam.

Másrészt egy nagyobb betegség is felütötte a fejét a családunkban, melyről eddig nem írtam, és most sem fogok részletesen. De hatalmas dolog volt, ahogyan az Úr megszabadított minket belőle. Úgy érzem, sokkal erősebben kerültünk ki a csatából. Igyekszem a pozitív dolgokra koncentrálni, és hálásnak lenni azért, amink van.

PHOTO_20161217_151936-EFFECTS.jpg

2016 nagyobb sikerei:

 • Blog indulása 2016.02.04-én
 • Önálló rovat Anyu tervez néven az Újhelyi Körképben havonta megjelenő cikkekkel
 • Jogosítvány megszerzése
 • Tanári (óraadói) állás a városunkban található közgazdasági szakközépiskolában
 • Milumil pályázat megnyerése
 • Lakás alapos kiselejtezése
 • Szülés előtti súlyom elérése, mínusz két kg (jelenleg 54 kg)

Ilyen volt 2016 a blog életében:

 • 130 bejegyzés született
 • több, mint 52.000 megtekintés volt az oldalon
 • amely 18.470 egyedi látogatót jelent
 • facebookon 768-an követtek,
 • 16-an wordpressen keresztül
 • 20-an Bloglovin’-on keresztül (ITT találtok meg)
 • Elindult a hírlevél október végén, amelyet heti rendszerességgel küldök ki a feliratkozóknak. Jelenleg kereken 50-en szerepeltek a listámon. Köszönöm a hűségeteket!
 • Legnépszerűbb bejegyzés az Élet az elválasztás után lett (1456 megtekintés), ami győzött a Milumil/ Nutriklub 1000 tipp az első 1000 napra című pályázatán. Hatalmas megtiszteltetés számomra! (A Baba-Mama találkozóról készült cikkemet ITT találod)

További népszerű bejegyzések voltak:

IMG_20161209_145159.jpg

Célok áttekintése:

Én először átnéztem a tavalyi célkitűzéseimet, melyek között kisebb-nagyobb célok egyaránt szerepeltek (a nagyon személyes céljaimra ebben a bejegyzésben nem tértem ki). Az életem területei szerint láttam a felsorolást, majd ezt átértékelve elkészítettem a jövő évre vonatkozó terveimet is. Nálam a következő területeket illetően születtek célkitűzések:

 • Istennel való kapcsolatom
 • Férjem, házasságom
 • Gyermek
 • Otthonom
 • Önmagam
 • Otthonon kívül: kapcsolatok, munka
 • Blog

Először felírtam egyetlen dolgot, ami nagyon fontos az adott terület kapcsán. Sokszor esek ugyanis a túltervezés csapdájába, illetve, túl sok dolgok szeretnék egyszerre megvalósítani. Így kiemeltem, hogy mely a legfontosabb fókusz az egyes területeken, majd összegyűjtöttem, milyen további fontos dolgokat szeretnék elérni, és melyek azok, amelyeket akkor szeretnék megvalósítani, ha a legfontosabbakon kívül marad még időm és erőm az év folyamán.

Tehát az az egy kiemelt dolog lesz a vezérelv illetve cél a következő évben az életem egyes területein. Így nem aprózódom el, mindig tudom, hogy mire figyeljek igazán, és persze láthatom, hogy milyen további fontos célkitűzéseim vannak a nagyobb fókuszok mellett.

És persze ne feledkezzünk meg házastársunkról sem, hiszen nagyon sok célunk közös, vagy legalábbis egymás nélkül nem sikerülhet a megvalósításuk. Mi már nagyvonalakban átbeszéltük céljainkat, és holnap a konkrétumokról is egyeztetünk. 🙂

Néhány fontos célkitűzésem 2017-re:

A blog folytatása: ám annyi változás lesz, hogy inkább heti 2 cikket „ígérek” nektek, mert a korábbi 3 cikkes lendület az tanítás megkezdésével némileg csökkent (hiszen ugyanazon az időn osztozik a blog és az iskolára való felkészülés is). De ami még fontosabb: inkább minőségi írásokat szeretnék nektek adni, semmit a mennyiségre hajtani. Ha már olvastok engem, és rászánjátok az időt egy-egy cikkre, akkor szeretnék értéket adni nektek és nem az időtöket rabolni.

Szeretnék többet olvasni. Egyrészt a magam szórakoztatására, kikapcsolódásként, másrészt a fejlődés érdekében. Rengeteg cikkem olvasmányélményeimből táplálkozott, miután azokat beépítettem saját életembe (könyvajánló hamarosan!), ám ezek az ötletek már fogyóban vannak: nekem is szükségem van töltekezésre, hogy titeket is „tölteni” tudjalak.

Rendszeres mozgás. Nem is a súlyom miatt, hanem mert szeretnék fitt és egészséges lenni. És csak mert jól esik! (ITT írtam már róla)

Fényképeim rendezése: Elkészítem az előző évekre visszamenőleg az éves fotóalbumokat, valamint hatékonyabban rendszerezem majd a számítógépen lévő fényképeimet is. Be szeretném fejezni január elején a December Napjai albumomat is.

Ismét lomtalanítok! Igaz, már túl vagyok a nehezén, de a „cucc” folyamatosan keletkezik: sok minden bekerül a háztartásba, illetve a korábban megtartott dolgok elromlanak, elavulnak. Ezt majd egy 30 napos lomtalanítási kihívás keretében szeretném megoldani.

Gyakorlom a vezetést. Mert szép dolog a jogsi, de mit sem ér, ha nem használjuk. Én pedig egy nyuszi vagyok, és nem merek vezetni. Egyszerűen félek, hogy kárt teszek az autóban, magamban és másokban is. Ugyanakkor ezt a kockázatot mindenki vállalja, aki volán mögé ül. Ideje hát legyőzni a félelmemet!

Most számodra is itt a remek alkalom, hogy átgondold, mit értél el az előző évben, és milyen célok motiválnak a jövőt illetően. Én kívánom, hogy sikeres legyen számodra az elkövetkezendő év, és hogy a nehézségekben is meglásd Isten szabadítását és neki tudj hálát adni mindenért!


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Évértékelés, célkitűzések” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Visszajelzés: Év eleji tervezés |

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s