December Daily – December Napjai

december napjai 2016.jpgAz advent, a december hónap sokak által kedvelt időszak, melynek érdemes minden pillanatát megragadni. Ebből az elhatározásból kelhetett életre a December Daily, azaz a December Napjai című projekt. Lényege, hogy az advent folyamán minden napunkról készítünk feljegyzést, melyhez képeket és egyéb emlékeket mellékelünk, majd kedvünkre díszítjük.

Én tavaly találkoztam ezzel az ötlettel pontosan december elsején, ám felkészületlenségem nem akadályozott meg abban, hogy belevágjak. Via szerint bár fontos a díszítés, nem ez a leglényegesebb. Szerinte elég egy füzet és egy toll ahhoz, hogy belevágjunk, így hát ennyivel kezdtem el a projektet. Édesanyám középiskolás füzetéből megmaradt, megsárgult lapokra írtam: jól esett, hogy legalább ilyen formában velem van az advent során. A napi bejegyzések mellett pedig egy genothermben gyűjtöttem a kapcsolódó emléktárgyakat: csoki papír, meghívó, belépőjegy, képeslap stb. Fényképeket nem gyűjtöttem hozzá, mert azokat végül a nagy, éves albumba tettem (bár utólag akár ide is be lehetett volna illeszteni néhányat).december napjai 2015.jpg

Az idei évben szeretném kibővíteni ezt az albumot: egy A4-es gyűrűs mappát fogok használni, amelyben kartonlapokat és genothermet egyaránt le tudok fűzni. Szeretném, hogy idén a szöveges bejegyzések mellett a többi emlék is jobban elférjen, illetve utólag majd hívatok elő a decemberben készült képekből, hogy azokat is beragaszthassam. Ezeknek egyelőre kihagyom a helyet, és januárban elvégezem a végső simításokat az albumon.

A díszítés esetén továbbra is azt vallom, hogy a kevesebb több: nem akarom, hogy több időt vegyen el, mint amennyit rá szeretnék szánni. A pillanat megélése (a lejegyzés által is) és az emlékek megőrzése sokkal fontosabb, mint a csillogó külső.

Tehát arra biztatlak, hogy vágj bele ebbe az emlékkészítő, pillanatmegélő projetkbe, akár még az advent elején, akár december elsejével! Akkor is, ha csak egy tollad van és egy füzeted (vagy csak pár lapod, amit összetűzöl).

Az emlékek lejegyzése sokat segít a lassulásban, elmélyülésben, elcsendesedésben. Hangol a karácsonyra, miközben megtanít hálával lenni aziránt, amink van, amit átéltünk.

Nem biztos, hogy minden nap szuperkülönleges lesz, és ez egyáltalán nem baj. De akkor is megláthatod a hétköznapokban a csodát, hogy minden napban van valami jó. Ha pedig ezt a hozzáállást elsajátítod, máris rengeteget nyertél ezzel a kis projekttel.

Te belevágsz?


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

December Daily – December Napjai” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Áldott Karácsonyt! |

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s