5 tipp, hogy idén több energiád legyen

light-bulb-1246043_1920Új év, új kihívások, de a nap még mindig 24 órából áll, elfáradunk és azt látjuk, hogy nem sikerült elvégezni mindazt, amit szerettünk volna. Most nézzük, hogyan lehet több energiánk feladatainkhoz!

1. Mozgás

Talán fárasztó még rágondolni is annak, aki nem sportol. Mégis igaz, hogy a testmozgásra fordított idő bőven megtérül. Fittebb, energikusabb leszel tőle, általánosan javul a közérzeted: sokkal motiváltabb és tettre kész leszel. A sport ráadásul növeli a kitartást és az akaraterőt is. Írtam már erről ITT.

2. Egészséges étkezés

Nem mindegy mit és mikor eszel. Szó sincs különleges étrendről, de az mindenképp fontos, hogy az étkezéseidnek meglegyen a rendje: ülve asztalnál, időt szánva a falatok elfogyasztására. Jó, ha megvan az étkezések időpontja a napon belül, és még kiválóbb, ha egy nap legalább egyszer az egész család együtt, egy asztalnál tud étkezni. A megfelelő tápanyagok bevitele szintén kiemelt jelentőségű szervezetünk optimális működésében valamint energia szintünk növelésében.

3. Pihenés

Hogyan tudok hatékonyabb lenni, ha pihenésre, több alvásra “pazarlom” az időmet? Úgy, hogy kipihenten feleannyi időbe kerül nagyon sok feladat ellátása (nem, a húsleves nem fő 2x olyan gyorsan, arra ott a kukta). Hatékonyabban működik egy kipihent agy, így az alvás rovására hosszú távon semmiképp nem lehet hatékonyságot növelni.

4. Munka, munka, munka

Szükség van az elegendő pihenés mellett a szorgalmas munkavégzésre is: minél több dolgot teszel, annál többre leszel képes. Ha sok feladat áll előtted, akkor nem halogatni kell, hanem elkezdeni és csinálni. Aztán egyszer azt veszed észre, hogy ami korábban kihívást jelentett a feladatok mennyiségét tekintve, az mára gond nélkül megy.

5. Imádság

Szerintem a legfontosabb. Hajlamos vagyok az imára, igeolvasásra szánt időből lecsípni, ha sok a dolgom. Pedig ha valamit, ezt tényleg nem jó elhanyagolni: Minden nap erőt kérni Istentől, és minél nagyobb feladatok jönnek, annál több időt tölteni Istennel. Nála van az igazi erő, nála tudok feltöltekezni testileg-lelkileg egyaránt.beach-1868772_1920.jpg

Te mivel egészítenéd ki a sort?


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s