Egyszerűbb gyermekkor játékok az Anya Paradicsom webshop-ból

P81028-103507Amikor Egyszerűbb gyermekkorhoz köthető játékokat keresünk, nincs mindig könnyű dolgunk. A klasszikus játékboltokba betérve sokszor a zenélő-villogó, önmagától is játszó kütyük (tehát a gyereknek semmi más dolga, minthogy nézze…) tengerét találjuk meg. Gyakorlott szemek már felismerik a különbséget a valódi játékok és a fejlesztőnek kikiáltott butaságok között. De mi a helyzet a rokonokkal, barátokkal, akik szeretnék megajándékozni gyermekünket? Születésnap vagy karácsony közeledtével gyakran elhangzik a kérdés, hogy mit vegyenek a kicsiknek, mire lenne szükség. Ilyenkor nálunk az a menetrend, hogy egy megbízható webshop felé irányítjuk őket, ahonnan maguk választhatják ki az életkornak megfelelő ajándékot.

Az Anya Paradicsom pontosan ezt kínálja: rengetegféle megbízható játék, zömében természetes alapanyagokból, életkor és típus szerint is kategorizálva. Az apróságoktól kezdve a komolyabb összegű játékokig kedvére válogathat az ajándékozni kívánó rokonunk, vagy akár mi magunk. Én kislányommal böngészem végig olykor a kínálatot, hogy lássam, mi érdekli igazán, milyen játék lenne kedvére való. Ráadásul szemléletformálónak is tartok egy-egy ilyen nézelődést: 4 éves Magdalénám, ha két játék közül kellene választania, biztosan az egyszerűbb gyermekkor talaján is megállót választaná.

Igyekszünk minél inkább a természetes anyagokból, fából vagy valamilyen textilből készült játékokkal ellátni gyermekeinket és erre próbáljuk rokonainkat, ismerőseinket is rávezetni az ajándékok kapcsán. Persze, nálunk is van néhány műanyag játék, nem tudtunk mindent helyettesíteni, lecserélni még, illetve nem is szeretnék ebben sem átesni a ló túloldalára. De sajnos a műanyagok általában kevésbé tartósak, vagy túlságosan kidolgozott formájúak, amelyek nem engedik szárnyalni a gyermeki fantáziát. Ráadásul a műanyagok az elkészítésük során nagy terhet rónak a környezetre, mindemellett hamar tönkre is mennek és szemétként végzik aztán pedig csak több száz év múlva bomlanak le…

Az Anya Paradicsom kínálatában viszont azokat a természetes alapanyagú játékokat találjuk meg, amelyek illeszkednek az egyszerűbb gyermekkor eszméjébe sokrétű használhatóságuk révén. Természetesen itt is fontos megemlítenünk, hogy ha már egyszerűbb gyermekkorról beszélünk: nincs szükségük túl sok játékra a gyerekeknek, de fontos, hogy amivel rendelkeznek, azok sokoldalúan kihasználhatóak legyenek. (És persze ne feledkezzünk meg a játékkölcsönző létrehozásáról, amit a könyv javasol és a játékok rotálásában való lehetőségekről sem).

Gyermekeim az Anya Paradicsom webshop kínálatából a PlanToys Jéghalászat nevű fából készült ügyességi játékot és egy gyönyörű Wonderworld formakeresőt próbálhattak ki. A Jéghalászat a megfigyelőképességet és a finommotorikát fejleszti, 3-4 évesek számára ajánlott játék. Az eszkimót a lékek körül kell mozgatni, majd a nagy lék felé fel vinni az elfogott halat. Igazán masszív játék, gyönyörű kivitelezés, kislányom nagyon örült neki (kisfiam pedig nem nyelte le, hurrá!)

P81018-130321

Egy éves fiam kedvenc játékává vált ez a formakereső henger, amely pontosan az ő korosztályát célozza meg. A négy forma eléggé kihívó, mégis megoldható feladat számára, bonyolult műanyag társaival ellentétben. A formák egy-egy rovart mintáznak, így önálló figuraként is megállják a helyüket. Az ebben rejlő lehetőségekre pedig már nagyobbik lányom fel is hívta öccse figyelmét. És igen, így ismét egy olyan játék, amellyel mindketten tudnak játszani (személy szerint ez számomra a legnagyobb öröm egy-egy játék kapcsán).

P81028-103120P81018-090233P81028-103150

Ráadásul a henger akár gurítható is, valamint a két katica egy kis pályán mozog rajta, ezeknek a vezetésével is lehet játszani. Egyébként kisfiam már a babakonyhához tartozó kanalakat is beletette, szóval őt sem kell félteni, ha a változatos felhasználásról van szó. Masszív, tartós és nem utolsó sorban gyönyörű darab. Miért is tartom fontosnak ez utóbbi kiemelését is? A gyermekeket körülvevő dolgokkal az ízlésüket is formáljuk, ezért egyre inkább kiemelt szemponttá válik számomra, hogy egy-egy játék, szobadekoráció szép, esztétikus legyen.

Az Anya Paradicsomot korábban egy nyereményjáték kapcsán ismerhettem meg: akkor egy közös csomagban az általuk forgalmazott PlanToys béka is megtalálható volt. Ennek a szájába kell betalálni a kis korongokkal: akár önállóan vagy társasjátékként alkalmazva. Ekkor ébredtem rá először, hogy mit is jelent, ha egy játék sokoldalú: a korongokat ugyanis Léna elkezdte kettéválogatni: 5-5 és számolgatni, mint a két kezén az 5-5 ujját. Aztán a rajta szereplő kis mintát összeillesztve alkottunk kör alakot, majd pénzként kezdte el alkalmazni szerepjátékai során. Most pedig kisfiam szereti rakosgatni a békába, majd különböző kosarakba. Ez a sokoldalú felhasználás az, amit igazán szeretek, amely valóban leköti a gyermekeket és szárnyalni hagyja a fantáziájukat.

P81028-103319

Én szívből ajánlom az Anya Paradicsom webshopját, ha tartós és gyönyörű, Egyszerűbb gyermekkorhoz illeszkedő játékokat keresünk.


Egyszerűbb gyermekkorhoz kapcsolódó további cikkeim:


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Megtalálod a blogot a Facebookon és Instagramon is, zárt facebook csoportunkat pedig Rendezett anyukák – Anyu tervez néven érheted el.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s