Én és a bogarak: brr…

P81009-161319.jpgA természettel való kapcsolatom elég változatos: szeretek a szabadban lenni, kint olvasni, kávézni, vagy egyszerűen csak szemlélődni szabadidőmben. De amikor megérkezik egy zümi, én biztosan menekülőre fogom. Ha pedig mindez bent történik, még inkább kétségbeesem. Félreértés ne essék, ne félek minden kis hangyától is, de a zümiket rosszul tolerálom a környezetemben.

Míg kint könnyen el tudok menekülni (általában), addig bent a darazsak simán az életemre törnek, az poloskáról, és kis katicákról nem is beszélve. Brrr… A tetőtérben gyakran szállást akarnak venni az ilyen rovarok, folyamatos a harc, és a vegyszeres irtás. Jövök a büdös, környezetet nem kímélő spray-vel és szellemirtót játszok. Vagyis bogárirtót. Utána meg nem győzünk szellőztetni, meg fulladozni. Ez valljuk be, egy kisgyerekes házban nem éppen előnyös. Na és a döglött rovarok takarítása sem épp szívderítő tevékenység.

Most viszont találtam egy környezetkímélő, egyszerű megoldást a kis zümik száműzésére. Nem, nem a légycsapóval szeretném őket szétkenni a tavaly kifestett gyönyörű falon. Ehelyett egy váákumos poloskaelkapót tesztelhettem a BugStop  jóvoltából.

Olyan ez a kis kézi készülék, mint egy gyengéd porszívó. Beszippantja a kis rovart, amit aztán szabadon engedhetünk kint. Az állat is életben maradt és mi sem szennyeztük a környezetet a vegyi anyagok használatával. Nem kell döglött bogarat takarítanunk és még a fulladásveszélytől is megkíméltük magunkat. Szuper kis találmány!

USB-ről tölthető, tehát elem sem kell hozzá, ez plusz pont. Van egy kis LED fény is rajta, amely sötétben segít megtalálnunk a kis bűnöst. Egy hátránya, hogy kicsit hangos, tehát alvásidőben nem épp a legjobb ötlet használni. A rovar bennmarad a csőben, ha azt nyitott résszel felfelé tartjuk, vagy rátesszük a kupakot.

A terméket ITT találod.

Szeretem az ilyen kis praktikus, legfőképp környezetkímélő megoldásokat. Úgy érzem, egyre több lépést teszek, hogy harmóniában éljek a természettel, az engem körülvevő világgal.

Környezetkíméléshez kapcsolódó cikkeimet itt olvashatjátok:

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s