Szeptemberi kedvencek

szeptemberi kedvencek.jpgKissé megkésve bár, elhoztam nektek szeptemberi kedvenceimet is. Jó kis összegzés ez nekem ilyenkor: szeretem átgondolni a mögöttem álló időszakot, és a legjobb, amikor megtudom ragadni azokat a kiemelkedő dolgokat, eseményeket, amelyek az adott hónaphoz voltak köthetőek. Javaslom neked, hogy ha van kedved, időd, készíts te is mindig egy kis visszatekintés a Filofaxodba vagy a Bullet Journalodba. Hasznos és előrevivő tud lenni az ilyesmi!

Kedvenc filmem: Westworld

Ez egy sorozat, amelyet egyébként ritkán nézek, de ez teljesen beszippantott. Sajnos elég durva elemek is helyet kaptak a történetben és a képi világ is túl naturalisztikus volt nekem, de a sztori menete, a mögöttes tartalom nagyon magával ragadott. Alapvetően angolul nézek sorozatot illetve filmet, ha van rá lehetőség, és a durva részek miatt inkább varrtam vagy színeztem közben, így nem mindig pillantottam oda a képernyőre.

Egy új világot alkotnak, amelyben az emberek szabadon helyezkedhetnek bele az egyes narratívákba, ahol a többi szerepet teljesen emberszerű robotok játsszák. Szinte mindenben hasonlítanak az emberekre így egyre inkább előtérbe kerül az öntudat kérdése: mi különbözteti meg az embereket, ezektől a teljesen emberi robotoktól… Milyen hajtóerő mozgatja őket és mi az ami minket? Nagyon összetett és érdekes kérdéseket boncolgat a sorozat. A második évadban sajnos elég sok erőszakos jelent kapott helyet és sok következtetéssel nem tudtam azonosulni, de az első évad végtelenül kíváncsivá tett, így végére jártam az ügynek.

Kedvenc könyvem: Az imádkozó feleség hatalma

Nagyszerű könyv keresztény feleségeknek, arra tanít, hogyan lehetünk jó hátország férjünk és családunk számára. Az Istennel való kapcsolatomat egyre inkább szeretném megerősíteni, napról napra elcsendesedni. Reggel igyekszem a gyermekek előtt kelni, hogy legyen időm a csendességre, imádságra, elmélkedésre.

Kedvenc blogbejegyzésem másoktól: Az biztos, ami változik- Őszi gondolatok

Ez a személyes bejegyzés nagyon jól bemutatja az én érzéseimet is: a változás… Ezek az őszi gondolatok engem is foglalkoztatnak és Fanni őszintén le tudta írni, amit én nem mindig merek megfogalmazni…

sunflowers-3640935_1920

Kedvenc saját blogbejegyzésem: Fordított bakancslista

Bevallom, hajlamos vagyok sokszor inkább előre tekinteni, a jövőt várni, tervezni, miközben sajnos a hálás hozzáállás háttérbe szorul. Igyekszem tehát egyre inkább hálatelt szívvel lenni a múltért és a jelenért egyaránt. Az ilyen visszatekintő „fordított bakancslisták” pedig igazán jó hatással vannak ennek a hálás hozzáállásomnak a fejlesztésére.

Kihívás/program: Közös alkotás Lénával

Nálunk elkezdődött az ovi (na jó, már augusztus végén is járt Léna, mert annyira vágyott a közösségbe), ezzel kicsit más felütést kaptak a napok. Több időt tudtam tölteni Júdával kettesben, Lénára viszont úgy éreztem, kevesebb figyelem jut így. Erre azt a megoldást találtuk ki férjemmel, hogy délutánonként 6 körül elment még egy sétára a kisfiúval, vagy bent játszottak a gyerekszobában, mi pedig Lénával alkottunk, színeztünk, rajzoltunk, vagy olyan játékokkal játszottuk, amelyek Júdára veszélyt jelentenének (pl. gyöngy).

IMG_20180918_142433_117.jpg

Elkészült ez a naptár a Gyereketető segítségével, valamint őszi díszeket is készítettünk együtt. Ezt most annyira élvezem! (Itt írtam egyébként a Gyereketető klubról)

Ruhadarab: Burgundi vörös felső és top

Megtaláltam a színem, juhú! Úgy érzem ez az, ami igazán jól áll, amiben jól érzem magam és kiemeli az előnyös vonásaimat. A burgundi vörös lett az én színem világos árnyalatokkal kombinálva. Boldog vagyok, hogy egyre egységesebb a ruhatáram és így sokkal magabiztosabbnak is érzem magam!

Eddig nem is vettem észre, hogy az ősz csupa szín, csoda és változás. De most így tekintek rá, és ez annyira feltölt! Erről egyre több képet megosztok az Instámon is a feedemben és a story-ban is. Megtaláltok @anyutervez néven!

A hírlevelet is fel fogom éleszteni, hamarosan keressétek majd az email postaládátokban!


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s