Adventi kalendárium: vásárolni vagy készíteni?

P81118-101310.jpgKönnyen elkészíthető kalendárium ötletekből épp úgy rengetegféle akad az interneten, mint a bonyolultabb kivitelezésekből. Némelyek otthoni alapanyagokat használnak fel, másoknál még az anyagbeszerzés is költséges lehet. A kivitelezést pedig vagy meg tudjuk oldani kisgyermek(ek) mellett, vagy sem. Én korábban magam készítettem egyszerű kalendáriumot: ez olcsó volt, nem túl látványos, viszont nagyon időigényes. Sajnos nem is bizonyult tartósnak, így már nincs is meg ez az alkotásom. Klasszikus bolti csokis kalendáriumot nem szerettem volna vásárolni, de a saját készítésű projektjeim is zsákutcába jutottak. És ekkor jutott eszembe a tökéletes megoldás: Kézzel készített kalendáriumot vásárolni!

A HarMony Studio kézzel varrott termékeivel már szemeztem egy ideje, így igazán megörültem, amikor a webshopban az adventi kalendáriumokat is felfedeztem. Gyönyörű, kézzel készített textilkalendáriumok változatos méretekben, formákban és elrendezésben. Mindig is irigyeltem azokat, akik szuper kézműves termékeket alkotnak, és nem titkolt szándékom, hogy én magam is megtanuljak varrni néhány éven belül. Addig is viszont csak csodálni tudom ezeket az alkotásokat, ám a webshopoknak hála én is részesülhetek belőlük.

A HarMony Studio-ból a választásom erre a kis csizmakészletre esett, mert úgy gondoltam, ideje lenne kihasználnunk a lakásban található kandalló téli, karácsonyi hangulatát. Így ide kerül az adventi kalendáriumunk: Nagyszerű lakás dekor is lesz belőle!

P81115-104938(1).jpg

A kis csizma nem is annyira kicsi, elfér benne sokféle dolog (hamarosan arról is olvashattok, hogy én mivel fogom megtölteni), magassága 16cm, szélessége felül 8cm. Szerintem hangulatos kis készlet, rögtön beleszerettem! Másféle kalendáriumok is találhatóak egyébként a webshopban, érdemes körülnézni itt:  Karácsonyi termékek

Úgy érzem ez olyan tartós darab, amely még sok-sok advent során tud minket szolgálni! A bemutatás kedvéért egy vékony zsinegre fűzve rögzítettem a kandalló felé, de ha begyújtunk (még nem biztos, hogy fogunk, mert alapvetően gázzal fűtünk), akkor rögtön veszélybe kerülne. Ezért egy fa rúdra szeretném felfűzni és rögzíteni a kandalló felé (valahogy feljebb, mint az ajtaja, nehogy kicsapjanak a lángok).

A zsineges megoldást is lehet választani egyébként, ha máshol kerül felszerelésre a kalendárium, de arra érdemes odafigyelni, hogy több részletben kerüljön rögzítésre: együtt a 24 csizmácska nehéz lenne (főleg ajándékokkal telve). Ha egy sorba szeretnénk fűzni, akkor pedig érdemes több helyen is felfogatni). Szerintem jó megoldás lehet több sorba, egymás alá tenni a csizmákat.

P81118-101402.jpg

Sorrendbe is rakhatjuk őket, de ha felfűzzük valamire, akkor érdemesebb lehet egy kicsit megkeverni a számozást, hogy az egyensúly megmaradjon a bontogatás közben is. Nálam gondot okozott a saját készítésű kalendáriumomnál (amelyről egyébként ITT írtam), hogy amikor meg volt töltve, folyton leszakadt, nem bírta a rögzítés az egészet. Ahogy fogytak a dolgok, akkor meg az egyensúly miatt akadt probléma. Így végül tárgyak helyett kártyák kerültek bele (élményekkel).

Ekkor vált egyértelművé számomra, hogy bármilyen kalendáriumot is készítünk vagy vásárolunk, a rögzítés és az egyensúly kulcskérdés.

Egyébként én egy időben teljesen felesleges nyűgnek gondoltam ezt a kalendárium dolgot. De most, hogy Léna is egyre inkább tudatában van az őt körülvevő eseményeknek 4 évesen, nem volt kérdés, hogy szeretnék advent során egy nagyon kellemes karácsonyi hangulatot teremteni családom számára. Egy mesés téli világot, amelyre emlékezni fognak, amiről a gyermekkori karácsonyok hangulata mindig eszükbe jut majd. Még akkor is, ha esetleg mi magunk ezt nem tapasztaltuk meg, a gyermekeinktől ne sajnáljuk ennek a hangulatnak az átadását és átélését.

P81118-101235.jpg

Lehet egyszerűsíteni, meg minimalizálni: én magam is sok dologban erre törekszem. De amit rohanás- és stresszmentesen, az anyagi lehetőségekhez mérten meg tudok tenni az ünnepek hangulatáért, azt szeretném megtenni.

Ezzel nemcsak ők, de én is kapok: rájövök, hogy ez többről szól, mint tárgyak meg dekor. A hangulatos, otthonos, közös együtt töltött idő pótolhatatlan. Ezek a dolgok pedig fűszerei lehetnek az életnek.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Megtalálod a blogot a Facebookon és Instagramon is, zárt facebook csoportunkat pedig Rendezett anyukák – Anyu tervez néven érheted el.

Hírdetés

Adventi kalendárium: vásárolni vagy készíteni?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s