Békés éjszakák, vidám nappalok

TF08_Pal_Juda_Benjammin_2017-08-14_06 Békés éjszakák.JPGHa valakinek, akkor nekem meggyűlt a bajom az alvás-altatás-éjszakázás témakörrel a most 3 éves kislányom kapcsán. Így amikor megfogant a kisfiam, rögtön elhatároztam, hogy ezúttal szeretnék mindent megtenni már az első perctől fogva, hogy jó alvó legyen, és ne okozzanak gondot az altatások. Ám a költözések megzavartak minket, és mind az erőmet, mind a következetességemet elvesztettem az alvása kapcsán. Nagyon elbizonytalanodtam, hogy mi lenne a jó nemcsak kisfiam, de az egész család számára is.

A túl merev alvással kapcsolatos tanácsok nem jöttek be Lénánál sem, valami személyre szabhatóra vágytam, ami nem is túl szigorú, de nem is a 0-24-es mellre tételt javasolja együtt alvással kombinálva. Mivel azonban igény szerint szoptatok, a kettő közötti megoldást kerestem.

És így találtam rá Dr. Dénes Ivett jóvoltából a Békés éjszakák, vidám nappalok című könyvre.

Ez egy magyar könyv, magyar viszonylatokra vonatkoztatva! Írója egy orvos, Dr. Dénes Ivett alvás tanácsadó. Nem kész megoldásokat akar kínálni, nem egyetlen utat ajánl fel könyvében. Sokkal inkább segít, hogy megtaláld a számodra megfelelő megoldásokat, miután minden szükséges információt a kezedbe ad.

Először ismerteti a kisbabák alvási sajátosságait, mellyel egyben magyarázatot is ad az éjszakai ébredések és a nehéz nappali elalvások okaira. Segít, hogy ne legyenek irreális elvárásaink a gyermekünk alvása kapcsán, azáltal, hogy megismerjük, hogyan is működik az.

Korcsoportonként találunk információkat

Korcsoportokra bontva is megtaláljuk a lehetséges alvási időpontokat, életkornak megfelelően. Illetve nagyon jól elmagyarázza a könyv, hogyan tudunk kialakítani 7 lépésben egy korosztálynak megfelelő rutint a saját igényeinkre szabva. Nincsenek instant válaszok és megoldások, de sokkal közelebb kerülünk az alvás és altatási módszerek megismeréséhez, így könnyen egyéni igényekhez szabhatjuk a módszereket.

Nem ítél el egyetlen altatási módszert sem, ameddig az megfelel a babának és anyának egyaránt, de segít, hogy változtassunk, ha az adott módszer már nem működik, vagy terhére van a családnak. Nem kell megfelelnünk senkinek, így a „tankönyvnek” sem, ami hatalmas felismerés volt számomra. A cicin altatás mellett ugyanúgy nem kell bűntudatot éreznünk, ahogyan az önálló elalvás megtanítása mellett sem.

Sőt, lelkiismeret furdalásunknak sem kell lennie, ha szeretnénk, hogy jó alvó gyermekünk legyen, hiszen ismerteti a könyv, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű pihentető alvás a baba fejlődéséhez, és az anya egészségének megőrzéséhez. Nem önző dolog tehát a jó alvásra áhítozni, ezzel ugyanúgy sokat teszünk a gyermek fejlődésért, mint a megfelelő táplálással vagy a közös játékkal.

baby-1151348_1920.jpg

A könyv ebook formájában érhető el, tehát számomra külön előnye volt, hogy telefonról el tudtam olvasni a maratoni szoptatások közben, mikor nem tudtam letenni kisfiamat, mert rögtön ordításban tört ki.

Mára kezd alakulni a helyzet, de nem várok csodát gyermekemtől: Még csak 3 hónapos, és a könyvből tudom, hogy ez még nem az éjszaka átalvásának és a teljesen önálló elalvásnak az időszaka.

A könyvnek külön érdekessége, hogy megvásárlásával egy zárt facebook csoportba is beléphetünk, ahol maga a könyv írója válaszolja meg a felmerülő kérdéseket. Itt további extra infókra, alvásnapló elemzésre, komplex megoldási tervekre lehet számítani, valamint 24 órán belüli válaszokra a doktornőtől! A klubtagság 3 hónapig tart és limitált létszámú, úgyhogy az ebben való részvételhez érdemes sietni!

Én nagyon örülök, hogy végre egy magyar viszonylatokra vonatkoztatott, átfogó könyvet olvashattam ebben a számomra nehéz témában. Ha te is szeretnéd a könyvet, megrendelheted ITT.

Békés éjszakákat és vidám nappalokat kívánok mindenkinek!


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Békés éjszakák, vidám nappalok” bejegyzéshez ozzászólás

 1. De jó, hogy írtad! Kb. 2 hete vettem meg a könyvet, de elfelejtettem a csoportoz csatlakozni. Most gyorsan jelentkeztem. Nekem is 3 hónapos a babám, csak kislány. 🙂 A SZURP-ot is együtt csináljuk. 😉

  Kedvelik 1 személy

  1. Hú, gyere a csopiba, nagyon hasznos! Sokat tanulunk egymástól is, illetve a doktornő válaszai révén mindenki egy “esettanulmány megoldás” 🙂
   A SZURP hogy tetszik? Én már most látványosan alakulok 🙂

   Kedvelés

 2. Visszajelzés: Önazonos élet |

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s