6 éves az Anyu tervez!

A hobbinak indult blog már egész hamar küldetéssé, életcéllá nőtte ki magát, a márka születésnapja pedig azt hiszem jó alkalom arra, hogy áttekintsük a mögöttünk álló utat illetve a jövőbeli terveket.

Van, aki azt mondja: az anyaságot nem lehet könyvből megtanulni, erre rá kell érezni. Én másképp gondolom: az anyaság érzelmi részét ha nem is, de a neveléssel kapcsolatos információkat, a saját időnkkel és erőnkkel való bánás módját, a háztartás megszervezését bizony meg lehet tanulni. Ezzel a céllal született meg az Anyu tervez blog.

Mert most őszintén, ki az aki egy teljes recepttárral, menütervezési sémával és gyereknevelési arzenállal a fejében születik? Mindenki tanulta valahonnan. Lehet, hogy a szüleinktől, nagyszüleinktől ellestük rengeteg hasznos dolgot, de az, hogy a saját életünket és a családi életünket hogyan szervezzük meg, arra bizony nincs kész, előre bekészített recept, amit a szülés utáni első nap elővehetünk. Ezt az utat magunknak kell kitaposnunk. De miközben erre rájöttem, azt gondoltam: biztosan találhatóak térképek, amelyek segítségével én is könnyebben megtalálhatom a saját utam. És igen, tényleg léteznek ilyen eszközök és módszerek, amelyeket ahogy elkezdtem felfedezni, és a saját életembe beépíteni, egyre inkább hajtott a vágy, hogy mindebben a többi édesanyának is segítsek. Hogy nekik már egyszerűbb és gyorsabb legyen az út a részletesebb térkép segítségével.

Innen indult az Anyu tervez blog: működő eszközöket és módszereket akartam bemutatni illetve a saját tapasztalataimat, amelyek révén minél több édesanya tudja jobban beosztani az idejét, több figyelmet fordítva arra, ami számára fontos. Meg akartam könnyíteni a káoszos kisgyeremekes hétköznapokat, és lehetőséget adni az anyák számára, hogy önmagukat se hagyják ki a képletből: tervezzenek énidőt, töltődjenek, találják meg a küldetésüket, hivatásukat.

A blogolás mint eszköz azonban hamar elérte a benne rejlő lehetőségeket, így az egyoldalú kommunikációt kétoldalúvá szerettem volna tenni, és egy olyan közösséget formálni, ahol egymástól tanulhatunk: így született meg a Rendezett anyukák csoport 2018-ban. Itt egy tavaszi rendteremtő kihívással indultunk, amely nektek és nekem egyaránt sokat adott: két bárányhimlős gyermek mellől számomra igazi felüdülés volt a rendrakással való foglalkozás, amibe ráadásul a kicsiket is igyekeztem belevonni, így elterelve az ő figyelmüket is a betegségről.

Azt viszont hamar megéreztem, hogy a sablon vagy instant megoldások nem értelmezhetőek a családok tekintetében. Egyéni utak, egyéni megoldások vannak, amelyekhez én személyre szabott segítséget szeretnék nyújtani. A coaching pedig pont ezzel az eszköztárral vértezett fel. 2019-ben költöztünk Poroszlóra, majd novemberben elkezdtem Debrecenben az Antener Coachképzőben a life coach képzést. Az eredetileg tervezett áprilisi zárás a járványhelyzet miatt júniusra csúszott, én pedig eléggé reményvesztetté váltam a helyzettel kapcsolatban. Egy kisebb gödör után végül mégis úgy döntöttem, hogy belevágok és hivatásszerűen, coachként támogatom az édesanyákat, megélve ezzel azt, amire a küldetésem érzem.

Már előtte is mindenképp bennem volt a vágy, hogy az anyák életét könnyebbé tegyem, saját önismeretükben támogassam, így 2020. szeptemberében elindult egy kis csoportos munka, amely egy nagyszerű csapatot kovácsolt össze. A 2020. november 1-én induló vállalkozásomnak ők lettek az első ügyfelei. E helyről is köszönöm lányok a bizalmat! Ez a csapat egyébként egy évig együtt is maradt: az Anya rendben van! klub hónapról hónapra fejlődött.

Az önismereti, inspirációs kérdések és feladatok, tematikussá nőtték ki magukat, majd nyáron kialakításra került a www.anyutervez.hu honlap, és ezen belül őszre kész lett a tanfolyami felület is: ide hetente kerülnek fel a témát támogató videós és írott anyagok, illetve nyomtatható segédletek, munkafüzetek. A csoportos coachingok is folytatódtak: szerdán és pénteken, amelyekből mára a pénteki 9-11-ig tartó maradt a fő esemény. A facebook csoportunk továbbra is él és virágzik: a klubtagok kérdezhetnek a téma kapcsán, de hozzák aktuális kérdéseiket, helyzetüket is. Egyszerre vagyunk tanuló közösség, és egymást támogató, motiváló baráti anya-társaság.

A honlap születéséhez hadd kanyarodjak még egy kicsit vissza: Májusban indult el az a folyamat, amelynek során kialakításra került a márka arculata, elkészült a logó, és ezután a honlap. Fontos volt ebben a szakaszban, hogy pontosan meghatározzam mit képviselek, mit kommunikálok, hogyan szeretném megmutatni magam és a szolgáltatásomat. Ez nekem is segített abban, hogy tisztázzam, pontosan milyen formában és milyen témákban tudok segítséget nyújtani.

A csoportos szolgáltatást mindenképp szerettem volna fejleszteni és előtérbe helyezni: azt láttam, hogy hatalmas előnye a közösségbe tartozásnak, amely biztonsági hálót ad és a tudatot, hogy van hová, kihez fordulni az édesanyáknak. Örömöt, bánatot megosztani, kérdéseket feltenni, közben pedig tanulni, fejlődni az időgazdálkodás, tervezés, háztartásszervezés, családi élet külső-belső megélése kapcsán. Ugyanakkor azt is észrevettem, hogy van, akinek az egyéni forma működik jobban: szeretne gyorsan, fókuszáltan, személyre szabottan haladni. Erre is dolgoztam ki szolgáltatáscsomagokat:

Az Időgazdálkodási és tervezési elsősegély azoknak szól, akiknek most egy gyors, jól körülhatárolható időgazdálkodási kérdésre kell választ adniuk. Bővebb információ: https://anyutervez.hu/anyu-tervez-coaching-szolgaltatas/

Az Anyu cél- és időtervez csomag a márka nevéből származik, és arra utal, hogy a 4 alkalmas közös együttműködésünk során a saját időkezelési, életszervezési elakadásodat számoljuk fel. Ideális számodra ha kézben akarod tartani a családi élet szervezését, új célokat tűznél ki a párkapcsolatodban, vagy családi szinten, szándékodban áll kialakítani egy olyan időgazdálkodási és tervezési rendszert, amelynek segítségével nem csak a kötelező feladataidat tudod beütemezni, de nyomon tudod követni az álomprojektjeidet is, amelyekről eddig azt hitted, nincs rájuk időd. Akkor is hasznos, ha szeretnél egyensúlyt találni a munkába visszatérés és a családban való helytállás között.

Végül az Életszervezés mesterfokon mentorprogram az, amelyet egyedileg, közös megállapodás alapján alakítunk ki, hogy teljesen a kezedbe vedd az életed irányítását, és felszámold kívül-belül a káoszt.

Hálás vagyok, hogy 6 éve hallgattam a férjemre, amikor biztatott, hogy a bennem lévő buzdítást, motivációt, használjam arra, hogy más édesanyákat is segítsek az útjukon. Segített az anyutervez.com blog kialakításában és mellettem állt, támogatott az úton, hogy mindez hosszú távon is működjön. A coachképzés során mind anyagilag, mind pedig a gyerekek felügyelete kapcsán segítő kezet nyújtott, hogy az az álom, amely elkezdődött egy bloggal és egy maroknyi olvasóval, már a küldetésem megélése lehessen.

A február egyébként is nagyon kedves hónap számomra, hiszen nemcsak az Anyu tervez márkának, hanem nekem is ekkor van a születésnapom. Idén töltöm be a 30. életévemet.

E kettős ünnep alkalmából arra gondoltam, hogy ajándékba adok minden Anya rendben van! klubhoz csatlakozó új tagnak 30 perc egyéni fókuszcoachingot.

A klubban tanultak gyakorlatba ültetésére kiváló alkalmat kínálnak a heti 2 órás csoportos coachingok, valamint a közös facebook csoportunk. Ám az egyéni feldolgozáshoz még nagyobb löketet tud adni, amikor csak rád figyelve, a saját megoldásaidat járjuk körül. Akciótervet alkotunk, a csoportban pedig segítek, hogy úton is maradj. Ezt a lehetőséget a klubtagság első hónapjában bármikor felhasználhatod, ehhez fogok időpontfoglaló táblázatot is közzétenni a klubban.

Jelentkezés a klubba: https://anyutervez.hu/termek/anya-rendben-van-klub-egy-honapos-tagsag/

Várunk szeretettel egy inspiráló anya-csapatban, ha szeretnél jobb önismeretre szert tenni hatékonyabban beosztani az időd, és együtt fejlődni anyai sorsközösségben 😊

Célokat tűzöl ki, és meg is valósítod őket, az addig vezető úton pedig rengeteget tanulsz: legfőképpen önmagadról. Addig is, amíg elindulsz velem, velünk ezen az úton, akár csoportos akár egyéni formában, fogadd szeretettel ezeket a célkitűzést elősegítő anyagokat:

Várlak szeretettel, köszönöm, hogy olvasol 🙂

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s