Hogyan legyen 2022 a megvalósítás éve?

Talán már te is hallottál róla, hogy a nagy elánnal tett újévi fogadalmak nagy része már nulladik percben kudarcra van ítélve, mert:

  • irreálisan nagy vagy drasztikus váltást követel meg
  • túl sokféle új dolgot szeretnél bevezetni egyszerre
  • nincs hozzá cselekvési terv
  • nincs hozzá nyomonkövetési rendszer

Most nézzük meg ezeket az okokat egyesével, hogy te ne teljesíthetetlen újévi fogadalmakat tegyél, hanem olyan célokat tűzz ki az életedre nézve, amelyeket el is tudsz érni és közben kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá, elégedettebbé válhatsz.

Irreálisan nagy elvárások helyett

Ha olyan újévi fogadalmat teszel, hogy mostantól soha nem eszel csokit, vagy hogy minden egyes nap edzeni fogsz, holott eddig még 2 emeletet is inkább lifteztél, akkor egyértelmű, hogy ez túl nagy kihívás lesz számodra. A januári kondibérlet után a februárit már nem valószínű, hogy megveszed. De akkor hogyan lehet ezt jól csinálni? – Olyan célokat tűzz ki, amelyeket teljesíteni tudsz: persze kell a kihívás, de légy reális. Ha eddig nem futottál 100 métert sem egyhuzamban, akkor nem biztos, hogy a maraton lesz a te jövő évi célod. Nézd meg, hogyan tudsz egy reálisabb ütemtervet, mérföldkövekkel együtt felépíteni a célod eléréséhez.

Túl sokféle új dolog helyett fókuszálj!

Mostantól minden nap olvasol, eljársz edzeni, megreformálod az étrended, elkezdesz egy sulit amit régóta szerettél volna és a gyerekekre is több időt fogsz szánni. Korán fekszel és korán kelsz, miközben pihentető mennyiségű és minőségű alvásod is lesz. Aha. Mikor minden területen egyszerre akarsz valamilyen változást bevezetni, az akaraterő tartalékaid hamar kimerülnek, és végül nemhogy mind a 10 célt nem éred el, de egyet sem. Ha szokásokról van szó, egyszerre egyet vezess be az életedbe és majd ha megszilárdult, akkor lépj tovább. Ehhez is szeretnék segítséget nyújtani, részletekkel később jelentkezem.

Legyen cselekvési terved!

Hiába a szép nagy cél, ha nem tudod hogyan is fogod elérni. Ha nincs lépésekre bontva, a mérföldkövek nem világosak, akkor a fiók mélyén marad a szuper ötlet, frusztrációt okozva, hogy ezt sem érted el. Ha van terved, az segít abban is, hogy reálisabban lásd a céljaid. Látni fogod mi fér bele az idődbe, és ez abban is segít, hogy tényleg a legfontosabbakra koncentrálj.

Legyen egy tervezési-nyomon követési rendszered!

Ebből következik, hogy ha nem vezeted sehol, hogy hol tartasz akkor könnyen meglehet, hogy az élet, amit élsz és a céljaid teljesen más utakon járnak: a célok csak a papíron léteznek, a cselekvés nem követi ezt, mert az idődet nem ennek megfelelően tervezd meg. Épp ezért nélkülözhetetlen, hogy legyen egy olyan rendszered, amelyben a céljaid megvalósulását nyomon tudod követni, és aszerint tudod megtervezni a hónapodat, hetedet, napodat. Legyen szó arról, hogy vissza akarsz térni a munkába vagy arról, hogy szeretnéd kézbe venni a háztartási teendőket, hogy több időd jusson pihenésre, feltöltődésre. Lehet, hogy a baráti kapcsolataidat szeretnéd erősíteni és ehhez kellene valamilyen nyomonkövetés, talán új ismeretekre szeretnél szert tenni könyvolvasás révén, vagy egyszerűen csak jó lenne összehangolni az életed egyes területeit egymással. Egy tervezési rendszer mindenképp szükséges lesz ahhoz, hogy az időd ne folyjon ki a kezeid közül és értékesen, céltudatosan tölthesd meg a napjaid.

Munkafüzet a tervezési rendszered kialakításához!

Valósíts meg a céljaid, kövesd nyomon az életterületeid, és tartsd kezedben az időd! Egy tervezési rendszer felépítésével mindez lehetségessé fog válni. Az Anya rendben van! klubban januárban pont ezen fogunk dolgozni! Megmutatom azokat az eszközöket és módszereket, amelyek anyaként a legjobban tudnak működni és segítek személyre szabni a saját rendszeredet!

Gyere, tűzzük ki együtt azokat a célokat, amelyek a következő évben szeretnél elérni, majd valósítsd is meg őket a tervezési rendszered kialakítása révén!

Az Anya rendben van! – klub tagjai számára az Évtervező workshop ingyenes, tarts velünk!

Információk és jelentkezés:

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s