Újabb díj: Dorothy Blog Award!

dorothydíjIsmét megtiszteltetés ért, amikor megkaptam Ildikótól, a Göndör Fürtös Világom Blog írójától a Dorothy Blog Award-ot. Hasonlóan az előző bejegyzéshez, ismét kérdéseket válaszoltam meg, ám most elsősorban a blogolással kapcsolatban. Ezen kívül megtudhattok 12 érdekességet az Anyu tervez blogról illetve Ildikóról is!

Először is hadd mutassam be Ildikót:

 1. Ildikó amatőr fotós és futó. Erről bővebben olvashattok a blogjában.
 2. Itt érhetitek el Facebook oldalát.
 3. Mozgásról szóló cikkei nagyon motiválók, kezdi megszerettetni velem a futást.
 4. Már 2013 májusa óta létezik a blogja.
 5. 2015 novemberében Újrakezdés című postjával folytatta a bloglást ott, ahol abbahagyta. Ez inspirál engem is hosszú távon: ha valami okból nem sikerül folyamatosan vezeti a blogomat, később még visszatérhetek.
 6. Részt vesz a Vigyázz! Kész! Posztolj! projektben.
 7. A blogja betűtípusa az írógépi formát idézi (ami a gépírás óráimra emlékeztet).
 8. Blogját nagyon szép képekkel teszi színesebbé.
 9. Nemrég kapta meg a Liebster Award-ot is.
 10. A hónap közepén a Nap Bloggere volt.
 11. Ha csak egy dologgal foglalkozhatna, akkor Hot Iron insturctor lenne. Hogy ez mit is takar? Kérdezzétek felőle bátran! 🙂
 12. Teljesítette korábban az MBKK házi feladatokat.

in-the-workplace-582926_1920Válaszaim:

 1. Hogyan emlékszel vissza az első bejegyzésed megírására?

Úgy terveztem, előbb megírok néhány cikket előre, és csak később indítom el a blogot a már összegyűlt anyag folyamatos postolásával. Ennek ellenére nem bírtam várni: Létrehoztam az Anyu tervez facebook oldalát, hogy lássam, lesz-e egyáltalán akit érdekel a dolog. Másnap megszületett az első bejegyzés, melyben csupán arról írok, miről fog szólni a blogom. Már akkor sok visszajelzést kaptam, ami máig nagyon motivál.

 1. Hogy tekintesz vissza magadra, amikor elkezdtél blogolni?

Annak ellenére, hogy még alig egy hónapja blogolok, máris változásokról tudok beszámolni. A „szabályozott” jellemem máris kezdi feszegetni határait az ötletgyűjtés és a rengeteg inspiráló blog hatására. Bár nem tartom magam kreatív embernek, most mégis úgy érzem, hogy picit kezdek azzá válni.

 1. Melyik az a téma, amiről legszívesebben írsz?

Tervezés, időbeosztás – egyértelműen! Egyrészt ez a blog címe és legfőbb témája, másrészt engem is ez foglalkoztat a leginkább.

 1. Személyesen is megbeszéled valakivel a bejegyzéseidet?

A konkrét bejegyzéseket már nem, de az ötletelés fázisában a férjemmel és több barátnőmmel is egyeztetek, hogy mit gondolnak a témámról.

 1. Milyen témájú blogokat olvasol és keresel?

Főként a rendezés, időbeosztás témakör érdekel, másrész a boldogságot és a motivációt kereső és nyújtó blogokat keresem, illetve a kifejtést: konkrét gardrób ötletek, konkrét szépségápolási termékek, receptek, rendezési módszerek.

 1. Mi fog meg egy új blogon? 

Az, ha egységes a témája vagy a szemlélete. Szeretem, ha egy blognak pontos határai vannak: ha egyik nap még kismacskák, másnap szerelem és a harmadnap aktuális bulvár, az összezavar. Belefér, ha úgy definiálja magát, hogy minden témát felsorakoztató blog, de akkor nekem kevésbé, ha csak annyi, hogy most ez foglalkoztat. Mivel mindenkinek más az észjárása, így nehéz lesz követni a csapongó gondolatmeneteket és témákat.P1010119

 1. Melyik saját bejegyzésed a kedvenced?

Az időrablók. Segített másoknak is és nekem is 🙂

 1. Mit ad neked a blogolás?

Új élményt: az eddigi tapasztalataimat és jelenlegi ötleteimet írhatom le, mely segít a célra tartásban is.

 1. Mit csinálnál, ha nem blogolhatnál?

Ugyanazt, amit leírok: rendszereznék, tökéletesítenék, utánaolvasnék és kipróbálnám a háztartáshoz, gyermekneveléshez, kapcsolatápoláshoz, önfejlesztéshez kapcsolódó dolgokat. Csak ha nem blogolnék, nem dokumentálnám. Úgy érzem sokat veszítenék.

 1. Mi a legnagyobb sikerélményed a blogoddal kapcsolatban?

Amikor azok az ismerőseim, barátaim, akikkel a távolság miatt nem tudom olyan gyakran tartani a kapcsolatot, mint szeretném, így nem ismerhetik a jelenlegi gondolataim, életvitelem, megírják, hogy mennyire hasznos számukra a blog. Azok az emberek, akikkel korábban is igyekeztünk együtt fejlődni, gondolkozni, azok most épülhetnek a blogom révén. Ez volt a célom! És amikor még olyan személy is ír, akit személyesen nem is ismerek, de hasznos számára a blog… Hát mi ez ha nem sikerélmény? 🙂

 1. Hogy éled meg az alkotói válságot?

A klasszikus értelemben vett alkotói válság, vagyis hogy ötlet és motiváció nélkül maradok, még a blogolással töltött csekély egy hónap alatt még természetesen nem érintett meg. De másfajta válság már hamar elért: olyan sok ötletem van, hogy nincs elég időm leírni, és nem tudom, hogy mivel kezdjek, mit vegyek előre. Hogy ne kallódjanak el, összegyűjtöm mindent legalább 1-2 mondat erejéig. Ezekből kb. nyár végéig tartanék ki a heti 3 posttal.

 1. Milyen jövőbeli céljaid vannak a blogoddal kapcsolatban?

Elsősorban nagyon szeretném átadni olvasóimnak azt, amit sikerült kialakítanom mind szemlélet, mind gyakorlat szintjén: vagyis hogy gyermek mellett is el lehet látni a házimunkát, miközben a férjünk és saját magunk sem merülünk el a káoszban. ezen túlmenően én magam is szeretnék fejlődni: még több ötlet, praktikum és jó meglátás, melynek révén jobb háziasszony, anya és feleség lehetek. Ha mindez megvan (évek múltán) szeretném ha összeállna belőle egy könyv. Na jó, lehet, hogy nem lesz kiadva, de legalább magunk számára összeállna ez a rendszer, az ötletek, saját tapasztalatok. Hasznos kincsként szolgálhatnának az utókornak, taníthatnék belőlük fiatal asszonyokat, és a lányom (esetleg lányaim, unokáim) már nem a maguk kárán tapasztalnák meg a dolgokat, hanem egy jó kis „fegyverzettel” indulnának neki az asszonyi létnek.


12 érdekesség az Anyu tervez blogról

P1010001

 1. Terveim szerint minden héten 3 post lát napvilágot: hétfőn, szerdán és pénteken.
 2. Szeretném a jövőben úgy megtervezni a heti postokat, hogy azok egy téma köré szerveződjenek, vagy logikusan következzenek egymásból. Szeretném, ha biztosítva lenne a folyamatosság.
 3. A blog indulása előtti nap már létrejött a facebook oldal, amelyet itt érhettek el.
 4. Ha lesz rá igény, szeretnék egy facebook csoportot, ahová a blog aktív követői kerülnének be, és ahol folyamatosan megvitathatnánk az adott témákat. Mivel gyakorlati jellege is van a blognak, szívesen olvasnám és csevegnék róla, hogy ki hol tart az adott témával kapcsolatban. Nem utolsó sorban pedig szeretném, ha nálam tapasztaltabb vagy más szemszöggel rendelkező anyukák kiegészítenék cikkeimet, hogy én magam is tovább fejlődhessek.
 5. A blog gondolata először tavaly nyáron merült fel bennem, amikor egy dél-koreai lelkipásztornak bemutattam angolul a rendszeremet és a Filofaxomat. Csodálkozva azt mondta, hogy az ő országában az egyetemeken tanítják a rendszerezést, de amit én alkottam az nagyszerű. Az tetszett számára a legjobban, hogy a tervezések és rendszerem révén a férjem számára támogató hátteret tudok biztosítani, melyre nagy szüksége van egy lelkésznek.
 6. A támogatás fordítva is igaz: a férjem támogat a blogolásban.
 7. Jelenleg május végéig vannak meg előre a cikkötleteim heti 3 bejegyzéssel számolva. Talán túl merevnek tűnhet, hogy ilyen hosszú időtávra előre terveztem, de látom az irányt és hogy milyen témából mi következik. Természetesen semmi sincs kőbe vésve, és nem visz el a naptárrendőrség, ha nem úgy alakulnak a dolgok. Minden esetre fontosnak tartom, hogy átlássam, hová akarok kilyukadni, mit szeretnék mondani, nehogy a túl sok ötletemből valami zagyva süljön ki.
 8. Igyekszem először a témám alappilléreit lerakni, és csak később a részleteket. Úgy képzelem el a blogom megalkotását, mint egy rajzot: először a vázlat, majd minden területre fokozatosan kerülnek fel a színek és kidolgozás. Majd újra tökéletesíti az ember, és egyre több részlet kerül fel… Valahogy így képzelem a blogolástt.
 9. Annak ellenére, hogy megvannak előre a témáim, igyekszem aktuális lenni: pl. Valenin-napon beszélek a férjünkkel való kapcsolatról, vagy a tavaszi nagytakarítás idején veszem elő a selejtezés témakörét. Mindenképp szerettem volna beszélni róla, és most pont aktuális. Örömömet lelem benne, ha ilyen fajta egységet tudok alkotni.
 10. A tervezés témakör kivesézése után szeretnék kisgyeremekkel kapcsolatos témákkal is foglalkozni.
 11. Jelenleg jobban működik nálam a papíron történő tervezés, mint a gépi nyilvántartás.
 12. Ha tehetném, legszívesebben minden nap írnék. Ezért is határoztam meg magamnak a heti 3 postot: nehogy a kezdő lelkesedés, a láng felégessen mindent, és hamar kifulladjon a blog.

LZYIBVMEQ1.jpg12 kérdésem

 1. Mi a blogod alaptézise? Hogy foglalnád össze egy mondatban?
 2. Mi a blogod elsődleges célja?
 3. Mi az ami felkelti egy blog esetén az érdeklődésed?
 4. Mi kelti fel a figyelmed általad eddig még ismeretlen blog egyik postjában?
 5. Mi alapján választasz címet a bejegyzésednek? Inkább témamegjelelő legyen vagy inkább figyelemfelkeltő?
 6. Mit értékelsz sikerként a blogoddal kapcsolatban?
 7. Elégedett vagy-e a jelenlegi olvasottságoddal? Ha igen, miért, ha nem akkor milyen lépéseket teszel vagy tennél, hogy növeld azt?
 8. Mi motivál napról napra, hogy blogolj?
 9. Melyik blog postod lett szerinted a legjobb?
 10. Ha senki sem olvasná a blogod, akkor is folytatnád?
 11. Van-e olyan dolog vagy esemény ami miatt abbahagynád a blogolást?
 12. Naponta mennyi időt töltesz blogolással, blogok olvasásával, a kapcsolódó facebook oldal rendezésével (egyszóval mindennel összesen, ami a bloggal függ össze)?

12 jelöltem:

 1. Csak csináld
 2. Mum with five
 3. Style and Blog
 4. Honey* apró csodái
 5. Tisztakék
 6. Writerbor
 7. Kincsesfüzet
 8. Zsákból macska
 9. Fanni gardóbja
 10. Pillecukor
 11. PinkAnyu
 12. Kávészünet

Szabályok:

 • Köszönjük meg a díjat, annak akitől kaptuk és rakjuk ki a díj képét!
 • Olvassuk/ismerjük meg a díjazó blogját!
 • Írjunk 12 dolgot az illető blogról!
 • Írjunk 12 dolgot a saját blogunkról!
 • Válaszoljunk a díjazó kérdéseire!
 • Tegyünk fel 12 kérdést!
 • Jelöljünk meg 12 másik blogot, akiknek a díjat szánjuk!
Hírdetés

Újabb díj: Dorothy Blog Award!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hű, csak feleannyira.., nem is, tizedannyira szeretnék előrelátó, megfontolt, összeszedett lenni, mint Te! 🙂 Kíváncsian várom a többi bejegyzést és nagyon szuper ötlet a facebook-csoport! Köszönöm a díjat! 🙂

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s