Így regenerálódtam szülés után

dance-2830771_1920A lehető legjobbkor indult számomra a Szülés utáni regeneráló program a Gyerünk anyukám! mozgalom részeként. 10 hetes volt kisfiam mikor belevágtam, és a vártnál is jobb eredményeket értem el. A várandósságom előtti formámat szinte teljesen sikerült visszanyernem!

A 8 hetes program most ért véget, én pedig máris hiányolom az aktuális tornákat! A kezdésről ITT írtam, majd félidőnél is beszámoltam a tapasztalataimról. Nagyon gyorsan elrepült ez a néhány hét, a gyakorlatok pedig szép lassan, fokozatosan erősödtek.

Együtt tettük meg az utat

A facebook zárt csoportban egészen családias hangulat alakult ki, vállvetve küzdöttünk a siker érdekében. Legnagyobb nehézségünk az időhiány volt, mert persze a gyerekek akkor szeretnek hirtelen megébredni mikor végre belekezdenénk a tornába! De sajnos egyébként is nehéz megtalálni az alkalmas időt, főként több gyermek mellett. Többen írták, hogy együtt tornázott velük a lurkó, ám én mégis a magányos időtöltésre szavaztam. Miután elaludtak a gyerekek este, akkor vágtam bele a tornába, férjem pedig ügyeletet tartott, arra az esetre, ha felkelt volna valamelyikük. Az eredményeinket, érzéseinket pedig bátran elmondhattuk egymásnak a csoportban, ráadásul biztatásra is számíthattunk a nehézségek közepette.

A tornáról

A pontos órarendről már írtam ITT.

A heti 4 tornát nem sikerült minden esetben teljesítenem, főként a karácsonyi és az azt megelőző héten. Olyan is előfordult, hogy valamelyik tornát 2x teljesítettem, míg másokat kihagytam egy-egy héten. Jellemzően a pilates volt az, amelyet szívesen végeztem el többször, míg a jógát inkább kihagytam.

A pilates számomra ismeretlen testgyakorlási forma volt, de nagyon megszerettem. Pontos, precíz mozdulatok, semmi kapkodás, inkább jó kivitelezés. Össze is írtam illetve meg is jegyeztem néhány gyakorlatot a későbbi gyakorlás céljából

Mert a torna csak a program ideje alatt elérhető.

Az aktuális tornákat mindig csak az órarendben meghatározott ideig lehetett elindítani: tehát hétfő-kedden a pilatest, szerda-csütörtökön a formatornát, péntek-szombat-vasárnap pedig a jógát. A gátizom kondícionálás egész héten elérhető volt. Mindig más-más torna volt az egyes heteken, így fokozatosan nehezedtek a gyakorlatok. Majd a program utolsó napján éjfélkor lezárult az egész, nem lehet már elérni a tornákat. Ez az „élőben” tornázás hátránya, de talán pont ezért is volt ennyire hatékony: nem tudtunk halogatni, adott időn belül el kellett végezni a gyakorlatokat.

Én még inkább megszerettem az itthoni tornát, és szeretném folytatni a Gyerünk anyukám! segítségével. Új programok indulnak, amelyeket ITT találsz meg. Illetve vásárolható havi előfizetés, amely az előfizetési díj fejében elérhetővé teszi a heti aktuális tornákat korlátlanul. Nekem ez utóbbi szimpatikusabb most, mert így magam választom meg, milyen tornát szeretnék éppen aktuálisan végezni: aktuális kedvemnek és erőnlétemnek megfelelően. Ugyanakkor a SzURP nélkül nem mertem volna ezt vállalni, hiszen egy általános szülés utáni regeneráció hiányában ezek a tornák nehéznek bizonyultak volna számomra.

Eredményeim

szembőlszerk.jpg

jobbrabalraDerékbőség: kezdés: 80cm, zárás: 74cm tehát -6cm

Csípőbőség: kezdés: 96cm, zárás: 93cm tehát -3cm

Szétnyílt hasizom mértéke: összezárult az 1 ujjnyi szétnyílás

Az eredmény még nem tökéletes, de úgy érzem, ahhoz képest, hogy alig 5 hónapja szültem, nekem pontosan megfelelő. 🙂

Összességében jól éreztem magam a torna alatt, és a legjobban annak örülök, hogy valóban sikerült regenerálódnom, és ezután bármilyen testmozgást is szeretnék végezni, már sokkal jobb állapotból indulok.

Ha szeretnétek belevágni valamely most induló programba, ITT tudtok jelentkezni.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s