Egyszerűbb gyermekkor játékok: Meseváros

P81018-130611(1)Bevallom, a fából készült játékok a legkedvesebbek számomra. Nemcsak tartósak és sokoldalúan felhasználhatóak a fajátékok, de mesésen gyönyörűek is. A Meseváros fakockáiról pedig ez duplán is elmondható. Az Egyszerűbb gyermekkor játékok sorozat következő részében ismét egy hazai alkotót szeretnék bemutatni nektek.

A Meseváros alkotásaira először az Anyabőrben blog instáján lettem figyelmes. A különböző méretű festett fakockákból egy egész város állt össze a gyermekek kezei alatt. A különböző építmények egy-egy darabját egymásra helyezve magasabb tornyok, egymás mellé helyezve pedig kisebb házak, boltok, épületek készültek el. Itt aztán lehet mókázni! Különböző városokat építhetünk fel, saját útvonalakat tervezhetünk az elképzelt (vagy épp létező kis figura)embereink számára.

P81018-130637
Nagy kedvenc lett a farkas: masszív figura, pont kézbe illik.

Nálunk a Három kismalac és a farkas című története elevenedett meg a kis fa kockákon: Három kis házikó, három malacfigura, a farkas, és 2 bokor képében. Ezzel öröm eljátszani a történetet! De persze ezek az elemek is sokoldalúan kihasználhatóak, mint ahogyan az egyszerűbb gyermekkor eszméjébe illeszkedő játékok általában: A házikók tetejét cserélgethetjük, a fa kockákkal egymásra építhetünk, más kockákkal is kombinálhatjuk. A figurák pedig bármely más történet, más játékfigurákkal kombinálva is megállják a helyüket.

A másik játékszett, amelyet kipróbálhattunk, nekem még az előzőnél is jobban tetszett. Ezekre a kockákra ugyanis csak az alapfestés került illetve a házak és háztetők mintázata. A kifestés pedig rajtunk állt. Nagyobb gyerekek számára jó móka lehet ez a típusú alkotás, kisebb gyerekeknél pedig mi magunk készíthetjük el a kocka végleges formáját. Én azért szeretem az ilyen megoldásokat, mert így én magam is hozzátettem a játékhoz, benne van a kezem munkája.

P81018-131042(1)
Mi magunk is kiszínezhetjük a kockát, ha csak az alapfestést és a rajzalapot kérjük.

P81028-105229

4 éves kislányom hamar felfedezte a kombinációkban rejlő lehetőséget, mindegyik ház kipróbált más-más tetőket, és különböző formában kaptak helyet a Három kismalac történetben. A „nagy ijesztő farkas” – ahogy ő nevezte el – pedig univerzális figuraként többféle történetben is kapott vendégszerepet: leginkább a többi állattal játszottak.

A legjobb pedig ebben a játékkészletben is az volt, hogy nemcsak 4 éves kislányom, de 1 éves kisfiam is élvezte a használatát. Mivel közös gyerekszobán osztoznak, és sokat játszanak együtt, így különösen fontos számomra, hogy a lehető legtöbb játékukkal képesek legyenek a kooperációra, élvezzék a közös időtöltést.

A Mesevárosnál egyébként már névre szóló kockákat is lehet rendelni, amely egyrészt szerintem tökéletes dekor elem lehet a gyerekszobában, másrészt könnyebben megtanulhatja a kicsi a saját nevét betűzni. Egyébként egyedi kéréseket is teljesítenek, keressétek bizalommal Facebookon keresztül a gyártót ITT.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Megtalálod a blogot a Facebookon és Instagramon is, zárt facebook csoportunkat pedig Rendezett anyukák – Anyu tervez néven érheted el.

Hírdetés

Egyszerűbb gyermekkor játékok: Meseváros” bejegyzéshez ozzászólás

    1. Örülök, hogy neked is tetszik! Mindkét gyerek szépen eljátszik vele, ráadásul Léna szép sorban pakolja el (pontosabban egy polcon állítja őket fel, amit a tesó nem ér el), így nagyon szépen is mutat 🙂

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s