Az alkotás öröme

IMG_20170627_224329_159Legyen az idő akár túl hideg, akár túl meleg a kinti játékhoz, az alkotást elősegítő ötletek mindig jól jönnek egy édesanya tárházában. Kismamaként pedig még inkább szükségem van az ücsörgős elfoglaltságokhoz, hacsak nem szeretném, hogy kislányom kismotorra pattanva világgá menjen a negyven fokos hőségben.

Korábban azt hittem, hogy korszakalkotó ötletek, és a végtelen anyai kreativitás a legfontosabb az ilyen elfoglaltságok megtalálásához. Én meg valahogy nem vagyok az a feltaláló típus, és a látott, hallott ötletek is sokszor megrekednek sajnos az érdeklődés szintjén. Mikor már épp elkönyveltem volna magamat reménytelen esetként, rájöttem, hogy az esetek nagy részében eszköz sokkal fontosabb kulcs a sikerhez, mint maga az ötlet.

A gyermekek számára lényeges, hogy olyan eszközökkel alkothassanak, melyek a kezükbe illenek, könnyű őket megfogni és élénk színeik miatt öröm velük a rajzolás. Az anyák számára pedig szintén fontos, hogy az alkalmazott eszközök csak kis mértékben maszatoljanak és kimoshatóak legyenek textilből, könnyen lejöjjenek a bababőrről is.

Ilyen eszközökkel már nem is olyan nagy baj a kreativitás hiánya. A közel 3 éves kislányomon legalábbis ezt tapasztaltam. Jó eszközökkel ugyanis nagyszerűen boldogul a rajzolással és a színezőkkel egyaránt. Sokszor közös tevékenység ez számunkra: én felnőtt, ő pedig gyermekeknek szóló kifestőt színezi.

Mindezt Stabilo filcekkel és ceruzákkal tesszük, melyekkel nagyobb számára az alkotás öröme és sokkal tovább képes lefoglalni magát. Én ezeket a tűfilceket használtam és használom mai napig a Filofax dekorálására, de most újabb darabokkal gyarapodott a készlet. A kis kezekbe illő háromszögletű, vastag színes ceruzákat nagyon könnyű megfogni, nem esik ki Léna kezéből és az óriási színskálának köszönhetően változatos alkotások készülnek. Még hozzá illő hegyezőt is tartalmaz a csomag (milyen jó, hogy nem késsel kell faragni!)

A filcek szintén változatos színekkel rendelkeznek, de ami még jobb: moshatóak! Ez nagyon jól jött, amikor Léna belemerült a színezésbe és a féktelen alkotásban még a lábára is került néhány tetkó.

Nem tudom, hogy én vagy Léna örülünk-e jobban a ceruzáknak és a filceknek: én a Filofax-om és a felnőtt színezők kapcsán hasznosítom, ő pedig a változatos rajzok és kifestők terén. Számomra pedig külön öröm, hogy ilyen szépen lefoglalja magát. Sőt, már a színeket is hibátlanul ismeri, pedig rengeteg árnyalat van a rajzeszközökben, ő maga pedig még csak novemberben lesz 3 éves!

PHOTO_20170614_135303.jpg

Az alkotással most ráadásul nyerni is lehet!

A Színes Élmények Nyereményjáték keretében a Stabilo várja a 6-12 éves gyermekek alkotásait minden hónapban más-más témában. A fődíj egy családi hétvége a lappföldi Mikulásfalván. Havonta pedig 3 X 10.000 Ft értékű Stabilo ajándékcsomag nyerhető a márka termékkínálatából szabadon választva!

Minden hónapban más-más témában alkothatnak a gyermekek. Az ehavi téma: Kalandos Nyár! További információt a honlapon itt találsz: http://stabilovalszinezek.hu/


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s