Kell egy kis áramszünet! – avagy a social media detox

cell-phone-791365_1920Nem tudom, te mennyi időt töltesz a közösségi média használatával, de ha a telefonodon van net, és folyamatosan be vagy jelentkezve ezekre az oldalakra, akkor szinte 0-24 elérhető vagy. Én is. Néha pedig az az érzésem, hogy mindenki: bárkinek írok, rövid időn belül válaszol, vagy kommentek és lájkok érkeznek, mintha mindenki mindig ugrásra készen lenne a virtuális világban. Ahogyan én is. De jó ez így?

Korábban kipróbáltam, hogy milyen az élet, ha egy hétvégét net nélkül töltök (erről ITT írtam). És bátran állíthatom: csodás! Noh, nem azt mondom, hogy ennél többet kibírnék net nélkül a dolgos hétköznapokban (hiszen a blogoláshoz is szükségem van rá), de bizony néha nagyon is jól jön egy kis áramszünet, és az, ha lekapcsolják a wifit. Ennek megfelelően a 101-1001 kihívás keretében célul tűztem ki magam elé, hogy minden hónap első hétvégéjét offline töltöm, hogy ne szippantson be teljesen a virtuális világ.facebook-login-1475585_1920

Most pedig még nagyobb áramszünet megtartására határoztam el magam: egy héten keresztül távol tartom magam a közösségi médiától és a blogtól is. Rengeteg ötletem van mind a bloggal, mind egyéb dolgokkal kapcsolatban, és úgy érzem, az őszi szünet alkalmas lesz rá, hogy valamelyest összerendezzem a gondolataimat. A tanításra is elő kell készülnöm, a karácsonyi ötletek megvalósítását is szeretném elkezdeni, valamit a bloggal kapcsolatban is több projekt kavarog a fejemben, amelyek tisztázásra szorulnak. Mindeközben még zajlik a 21 napos alvásterv, melynek eddigi eredményeiről ITT számoltam be. Úgyhogy úgy érzem, ideje lassítanom.

Olykor viszont elfog az a kellemetlen érzés, hogy „aki lemarad, kimarad”, és ugyebár én nem szeretnék kimaradni semmiből! Ugyanakkor kezdem megtanulni, hogy a hatékonyság titka nem abban rejlik, ha „mindent” csinálok, ha „mindenhol” ott vagyok, ha ezerrel pörgök. Hanem abban, ha nem felejtek el odafigyelni másokra és önmagamra, eleget pihenni és foglalkozni a lelkemmel is. Ez egy folyamatos küzdelem számomra (is): megtalálni az egyensúlyt, és meg is őrizni azt. Talán lehetetlen, de azért lehet időről-időre próbálkozni!


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Kell egy kis áramszünet! – avagy a social media detox” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s