Kicsi kimenő a kicsivel

catsKiszakadni a megszokott környezetünkből nem mindig egyszerű. Főleg ha kisgyermekünk van és nincs kéznél sem nagyi, sem más ismerős, aki vállalná pár napra a gyermekfelügyeletet (és a gyermek úgysem maradna el velük). A helyzet azért nem lehetetlen, csak próbálkozni kell.

Hotelek, apartmanok kínálják akciós ajánlataikat a tescoutazas.hu oldalon. Az utazások többsége 3 nap, 2 éjszakát tartalmaz, amely úgy vélem kisgyermekkel is belátható időtartam. A csomagot lefoglalva a Tesco utazás részére kell átutalnunk a megfelelő összeget, majd a szállodával kell egyeztetünk az utazás pontos időpontját.

Amire érdemes figyelni az utazás kiválasztásakor:

 • P1010493.JPGTávolság. Hiába ugyanis az akció, ha a fél országot át kell érte autókázni. Ráadásul 4-5 óra utazás lehet, hogy a gyermeknek sem tetszene…
 • Időpont. A legtöbb csomag ára hétköznapokra vonatkozik, így ha hétvégén szeretnénk menni, megnőhet a költség. Ha fix időpontban tudunk menni, még fizetés előtt egyeztessünk a szállodával, hogy ha nem tudnak számunkra helyet biztosítani a kívánt időpontban, akkor más ajánlatot tudjunk választani. Érdemes figyelni a kuponok beválthatósági idejére is.
 • Baba-felár. 3-4 éves korig általában ingyenes a gyermekek elszállásolása, de érkezésükről tájékoztatni kell a szállodát.
 • Baba-barát szolgáltatások: A legtöbb helyen rácsos kiságyat vagy pótágyat biztosítanak a gyerekek számára. Vannak olyan szállodák, ahol külön gyerek sarok is van játékokkal. Érdemes tájékozódni etetőszékről, babakádról egyaránt.
 • Étkezés. Gyermek mellett szerintem praktikus olyan csomagot választani, amely étkezést is magába foglal. Úgy vélem, családiasabb élmény a szállodában elkölteni az étkezéseket, mint ételért rohangálni ide-oda. Úgyhogy minimum egy étkezést jó, ha tartalmaz a csomag.
 • Wellness: Medencében pancsizni jó móka már a legkisebbeknek is. És ha eleinte nem is élvezi még annyira, szép lassan majd megbarátkozik a vízzel. Érdemes tájékozódni a medencék nagyságáról, hőmérsékletéről is.
 • Programok, látványosságok: Számomra nem prioritás, hogy milyen programokat tudunk szervezni, milyen nevezetességeket tudunk megnézni. Fontosabb, hogy együtt legyünk és kikapcsolódjunk.
 • Extra kívánságok: Amit biztosan megkérdeznék, ha legközelebb szállást foglalnék, az az lenne, hogy van-e a folyosón „pihenő rész”. Néhány fotel vagy szék szinten minden helyen ki van rakva. Ha lehet, biztosan ezeknek a helyeknek a közelébe kérném a szobánkat. Jobb móka ugyanis a gyerkőc elalvása után normálisan beszélgetni, vagy akár egyedül elmélkedni, semmint suttogni és félhomályban terveket alkotni este 8-kor.

Mit nyerhetünk, ha sikerül pár napra otthagyni a megszokott környezetet?

 • P1010428.JPGKözös élményeket
 • Jobb rálátást jelenlegi helyzetünkre
 • Problémáink más megvilágításba kerülnek
 • Pihenést (na jó, ezt nem garantálom, ha igazán kicsi gyermekkel utazunk el)

A nyíregyházi Lugas Wellness Hotel**** pont ezt nyújtotta számunkra. Kertvárosi környezetben, távol a város zajától, egy kis elvonulást a család számára. Bababarát helyszín, a benti játszósarkot és a kinti csúszdát egyaránt kihasználtuk. Éltünk a korlátlan wellness használati lehetőséggel is: a kisebb medencében igyekeztünk megszerettetni Lénával a lubickolást. Másnap már a nagyobb medencébe is bemerészkednünk úszógumival, ami elnyerte kislányom tetszését. A jakuzzit apa próbálta ki, mind a kintit mind a bentit igénybe vette. Mivel viszonylag nagy medence tartozik a wellness részleghez, férjem esténként még úszni is tudott. A szobához minibár is rendelkezésre állt, melyből a fogyasztást utólag kellett rendezni. A TV is jól jött, mikor egy-két mesével el tudta terelni Léna figyelmét a fogzása fájdalmairól.1370868569

Tetszik ez a 3 nap 2 éj megoldás, mert szabadon eldönthetem, hogy ez számomra 1 bővített nap lesz, vagy szűk 3 nap. Most ez utóbbi mellett döntöttünk. Az ajánlat részeként 2-kor lehet elfoglalni a szállást, és következő utáni nap 10-ig kell elhagyni. Ez azt jelenti, hogy ha valaki megérkezik délutánra, eltölti a másnapot, harmadnap reggel már indulhat haza. De ha reggel érkezünk, egy kis városnézés belefér a szobafoglalás előtt, és a harmadik napon sem muszáj 10-kor hazafelé venni az irányt. A baba korától függően mindkét megoldás működőképes lehet.

A lényeg, hogy bármilyen nehéznek is tűnik megoldani a kicsi mellett, igenis szükség van néha arra, hogy kiszakadjunk a megszokott környezetünkből. Így teljesen más perspektívából szemlélhetjük életünket, a problémák már néhány kilométer távolságból is sokkal kisebbnek tűnnek, míg az apró örömök óriásivá növekedhetnekP1010419.

Olykor a gyermekükkel otthon maradó anyukákra jellemző módon, bennem is felmerül az érzés: be vagyok zárva a „bababörtönbe”, miközben az ingyom-bingyom kis kukac kirágja a fejemből az egyetemen összeszedett tudást. És egyébként is, valami „több” is biztosan létezik a háztartáson, a gyerekmondókákon és az éjszakázáson kívül. Olyan jó lenne valami „hasznosat” is tenni, ami igazán számít!

Pár nap otthonon kívül töltött idő után pedig rájövök, hogy most teszem épp a leghasznosabbat, amit csak tehetek: nevelem a gyermekemet, játszom vele és gondoskodom róla. Feleszmélek, hogy ez nem „bababörtön”, hanem jutalom és megtiszteltetés: Adott Isten egy gyermeket, egy ajándékot, akit rám bízott és számít rá, hogy megfelelően bánok ezzel a kinccsel. Kiváltság, hogy itthon lehetek vele, hogy én magam tanítgathatom, nevelhetem őt.P1010441.JPG

Ha valami el akarja homályosítani, hogy meglássam ezt az örömöt, akkor azt a tényezőt fel kell számolni, a problémát meg kell oldani. Elég a toporgásból, ha valami nem megy, azon változtatni kell, ha valami el akarja terelni a figyelmemet a fontos dolgokról, azt ki kell iktatni. Csupán 3 nap, de új személetet nyertem, új megoldásokra találtam, és ami még fontosabb: ismét örömre leltem a gyermekemben.

Lehet, hogy neked is kellene egy kis kimenő?!P1010423.JPG

Ez nem egy szponzorált bejegyzés. Csupán szerettem volna ajánlani nektek ezeket a nagyszerű lehetőségeket, és biztatni titeket, hogy merjetek kimozdulni kisgyermekkel is.

Hírdetés

Kicsi kimenő a kicsivel” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Igen, kell egy kis kikapcs 🙂 Lénának tetszett az állatkert is, meg a benti pancsizás is. Mióta hazajöttünk, őt is mintha kicserélték volna: nem fél már annyira más emberektől, vagy az új helyzetektől 🙂

   Kedvelés

 1. Visszajelzés: Mom TAG | Anyu tervez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s