Öltözz 10 ruhadarabból 10 napig! – Avagy a 10×10 kihívás

PHOTO_20180729_180025.jpgA Holyduck! blog instáján lettem figyelmes erre a kihívásra augusztusban és egyből felkeltette az érdeklődésemet. A lényege, hogy 10 előre kiválasztott ruhadarabot viselünk 10 napon keresztül. Ez egyébként egy nemzetközi challenge lett, instán követve az ehhez kapcsolódó hastag-eket, elég sok inspirációra bukkanhatunk.

Szabályok:

  • 10 ruhadarab 10 napon keresztül
  • fehérnemű, kiegészítők nem számítanak bele
  • pizsama, sportruházat szintén nem számít
  • cipőt néhányan beleszámítják, mások azt sem

 

Mire jó ez a kihívás?

Segít, hogy ráérezzünk a saját ruhatárunkban lévő lehetőségekre.

Rávilágít az egyes ruhadarabjaink kombinálhatóságára (vagy éppen annak hiányára)

Kicsit betekintést nyújt a kapszulagardrób világába. (Ha efelé haladnál olvass bővebben ITT)

Rámutat, hogy ahhoz képest, hogy mennyi ruhánk van, milyen kevésből is lehetne változatosan öltözködni.

Az elfeledett, elhanyagolt ruhadarabok is új életre kelhetnek egy eddig soha nem hordott kombinációban.

Azok számára nyújt igazi kihívást a 10X10, akik alapvetően nem kapszulagardróbból öltözködnek, vagy széles skálán mozog a ruhatáruk, egymással nem elég jól kombinálható darabok formájában. Ennek megfelelően számomra nem okozott túl nagy nehézséget a 10 ruhadarab kiválasztása:

Én jelenleg nem kapszulagardróbbal rendelkezem, csak egymással jól kombinálható, viszonylag kevés ruhadarabbal. Korábban kialakítottam 1-1 kapszulakollekciót és azokból öltöztem, a többi ruhát pedig máshol tároltam. Mára azonban olyan jól kiforrott, hogy milyen ruhákat szeretek és állnak jól rajtam, hogy minden ruhám átlátható rendben egyetlen szekrényben sorakozik. Több van, mint minimális, de biztosan kevesebb, mint egy átlag nőnek (önmagamhoz képest fele annyi, mint a ruhákkal való tudatos bánásmódom kezdetén).

PHOTO_20180726_130819.jpg
A kiválasztott 10 ruhadarab

Az összeállításban helyet kapott 5 felső, amelyből 2 rövid ujjú, 1 ujjatlan, és 2 pántos. Nadrágok kapcsán egy világos hosszú farmer (amelynek nagyon jól fel lehet hajtani a szárát így bokanaci lesz belőle), illetve 2 térdnadrág: farmer és homokszínű. Ezen kívül a kedvenc nyári szoknyám és egy laza horgolt kardigán is helyt kapott a kihívásra szánt darabok között. Szerintem már ránézésre látszik, hogy minden passzol mindennel, így nem is volt nehéz dolgom az egyes napokon.

Végül nem készült minden szettről fotó, mert ugye gyermekeim is vannak, saját fotósból viszont hiányt szenvedek.

PHOTO_20180801_090432.jpg
Léna cukibb, mint amennyire a szett bárkit is érdekelne 😀

Ám nagyon jól rávilágított a kihívás arra, hogy még mindig van néhány ruhadarab, ami nem jól illeszkedik a ruhatáramba, viszont méretben jók valamint szeretem is őket. Ezeket eltettem egy dobozba, ráírtam, hogy “tartalék ruhák” és eltettem. Ha később fordul az ízlésem és ezzel a ruhatáram, akkor hűségesen várnak majd.

A kihívás révén viszont egy új ötlet fogalmazódott meg bennem

Ha majd dolgozni járok (tehát nemcsak itthon kiveszek egy random darabot, hanem picit más ruhákra lesz szükségem), akkor egy kb. 8-10 elemből álló kollekciót kikészítek minden hétre előre. Így nem kell napról napra törnöm a fejem, hogy mit vegyek fel, de nem is leszek túl szigorú magamhoz az előkészítés kapcsán. Elegendő mozgásterem marad az időjárás vagy az eltérő alkalmakhoz való igazodáshoz is. Ha pedig valami extra, nem várt esemény következik be, akkor előveszek egy ahhoz megfelelő ruhát a szekrényemből, nem csinálok „törvényt” ebből az előkészítésből. Lesz egy alapom, mindennel passzoló kapszulám a hétre, a következő hétre pedig új kapszulával rukkolok elő. Kialakulnak a jól bevált kombinációk én pedig biztosan élvezni fogom ezt a kreatív kihívást!

Ti hallottatok már erről a kihívásról? Esetleg végig is csináltátok?


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s