Július havi kedvencek

summer-3558942_1920.jpgIsmét eltelt egy hónap, én pedig kicsit szomorú vagyok miatta. A jó dolgoknak annyira gyorsan vége szakad, és a kellemes nyári hónapok oly könnyen szaladnak el, hogy szinte csak kapkodjuk a fejünket. Mi lehet a megoldás? Jelen lenni és megélni a pillanatot. Érezni és élvezni, ott lenni és csak magunkba szippantani a jelent. Megélni a napok sorát, és nem csak keresztülrobogni rajtuk. Be kell vallanom, hogy ez nekem is sokszor csak elméleti szinten sikerül: de dolgozom rajta, hogy ez ne így legyen.

Kedvenc film: Tully

Egyértelmű volt számomra, hogy ezt az anyaságról szóló őszinte filmet amint lehet, megnézem: akár már angol felirattal (egy kis gyakorlás sosem árt, ugye!?) A beharangozók során nagy hangsúlyt kapott, hogy ez egy olyan film, amely a szülés utáni időszak nehézségeit kendőzetlenül tárja a nézők elé, azzal az őszinteséggel, ahogyan azt mi magunk is megéljük. Természetesen ne várjunk általánosítást: minden helyzet más és más, és talán sarkított is a főszereplő, Marlo élete és viselkedése. Ám a film mégis kiváló arra, hogy görbe tükröt állítson elénk, és bemutassa, mennyire el lehet süllyedni a nehézségek tengerében az első időkben. Marlo sajátos választ ad a felmerülő problémákra egy éjszakai dada, Tully képében. De ne higgyük, hogy ilyen egyszerű a megoldás: izgalmas fordulatokat tartogat a film, hogy igazán elgondolkozhassunk és megérthessük a helyzet komolyságát.

Egy egész cikket szántam a filmnek, amelyet itt olvashatsz el: Tully, avagy ki segít egy édesanyának ?

 

Kedvenc könyv: Marie Kondo – Tiszta öröm

PHOTO_20180707_123008.jpg

Ha a selejtezésben, rendrakásban szeretnél szintet lépni, ez a könyv neked való. A minket körülvevő tárgyak selejtezését (pontosabban a megtartását), illetve rendezését művészi szintre emeli a könyv. Azt hittem korábban, hogy az életnek egy olyan aspektusa, amely már a teljesen felesleges kategória. De most úgy érzem, hogy sokkal inkább segít, hogy a dolgok helyre kerüljenek a lelkünkben, elménkben, és ezáltal vagy ennek következményeként a szekrényünkben is. Hasznos olvasmány: ha szeretnéd, és hagyod, változást hozhat. Ha csak érdeklődsz a rendteremtés iránt, akkor a Rend a lelke mindennek c. könyvvel kezd a szerző tollából.

Blogbejegyzés mástól: Hatékonyságnövelés az időgazdálkodásban

Kata blogját, munkásságát nagyon szeretem, igazi példakép előttem. Ez a cikk jó kis összefoglaló, gondolatébresztő a hatékonyságnöveléshez.

gonolatok a mosható pelenkákról 1

Saját blogbejegyzés: Gondolatok a mosható pelenkákról 1-2. rész

Nem meggyőzni akarlak, és még én is az út elején járok. De fontosnak tartom, hogy megismerjük az eldobható pelenkák alternatíváit és tájékozódjunk a mosható pelenkák használatáról. Így is lehet rájuk nemet mondani. A lényeg, hogy tudatos döntést hozzunk bármi mellett is tesszük le a voksunkat.

Kihívás/ program: 10X10

Ugyan még mindig zajlik, mert 07.27-én kezdődött, de máris megdobogtatta a szívem ez a kihívás. Arról szól, hogy 10 napon keresztül 10 ruhadarabot kombinálva kell öltözni, lehetőleg úgy, hogy különböző szetteket alkossunk a ruhákból. Izgalmas kihívás annak, aki szeretne egy kapszulagardróbot létrehozni, de nem tudja hol kezdjen bele. Szintén alkalmas arra is, hogy felhívja rá a figyelmet, hogy milyen sok össze nem illő ruhánk van, és mennyi cucc áll kihasználatlanul a szekrényünkben. Ha végigcsináljuk egyfajta tudatossággal is gazdagabbak leszünk. A kihívás után könnyebben odafigyelünk ruhavásárlásainknál arra, hogy összeillő darabokat vásároljunk, amelyeket valóban szívesen hordunk és szeretünk.

Instán kísérhetitek figyelemmel az én választásaimat 🙂 Megtaláltok anyutervez néven.

Kedvenc ruhadarab: Bonprix bikini

bikini

Megtaláltam életem bikinijét ennek a fekete ruhadarabnak a képében. A kis mellemre nehezen találtam megfelelő megoldást (főleg, hogy még mindig szoptatok, és hát az optikai tunning szinte kötelező elem lett eme részen), de ez a fodros darab tökéletes választásnak bizonyult. Ebben a cikkben bővebben is bemutattam a többi, nyaralós darabommal együtt: Kapszulagardróbom nyaralásra


Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s