Bemutatkozik az Apukaland blog

apukalandSzámtalan, az anyasággal foglalkozó blogot ismerek, de apa blogot csak egyet: ez pedig az Apukaland. Mi, nők, valahogy könnyebben ragadunk klaviatúrát, ha az anyaságunkkal kapcsolatos érzéseinkről, élményeinkről, tapasztalatainkról van szó. Apa bloggal viszont eddig még nem találkoztam. Már a logója megfogott: egy hegymászáshoz hasonlítja az apává válás kalandját. A képi világ nagyon igényes a blogon, minden apró részletre figyel a szerző, Farkas László. Elmondása szerint inkább kevesebb, de jól kidolgozott cikket szeretne megjelentetni a blogon. Megkértem Lacit, hogy meséljen nekünk egy kicsit az Apukalandról!

Először is, kérlek, beszélj magadról, mutatkozz be nekünk!

Farkas Lászlónak hívnak, idén töltöm a 30-at és első éves apuka vagyok. Imádok alkotni, történjen az bármilyen formában: ceruzarajz, webdizájn, videó készítés, főzés vagy éppen az írás. Legutóbbit azért tartom nagyon fontosnak, mert bár a felsoroltak közül az összes alkotói tevékenységgel valamilyen szinten ki tudom fejezni magam, az írás az, aminek a segítségével tökéletesen át tudom adni az érzéseimet másoknak. Az életemnek ezen szakaszán pedig ennek a legjobb formája a blog.

Mi motivált az Apukaland blog létrehozásában?

Egy blog ötlete már régóta a fejemben motoszkált, mert imádok írni és úgy érzem, hogy van mondanivalóm és szeretném is kiírni magamból. Az már csak plusz öröm, ha ez hasznos is mások számára. A babatervezés legelső fázisánál egyből beugrott, hogy egy “apás blogot” akarok írni. Viszonylag réspiac, tehát valószínűnek tartottam, hogy nem egy 562. apa blog lesz az enyém. Másrészt pedig tényleg ez életem legnagyobb kalandja és a blogírás egy nagyon szuper mód az önismeretre és arra, hogy még mélyebben megéljem az apává válás folyamatát. Ez az egész erről szól, az útról, az én személyes lelki fejlődésemről. Ha ez másoknak tetszik, vagy akár még hasznos is, akkor már megérte elkezdeni.

Milyen céljaid vannak a bloggal?

Konkrét céljaim nincsenek, inkább egy értékrend, egy irányvonal, amit szeretnék követni a jövőben: Hasznos, tartalmas, bullshit mentes, értékes tartalom készítése. Ez lebeg a szemem előtt, amikor hosszútávon gondolkozom. Persze van egy csomó új ötletem, amivel tudom majd színesíteni az oldalt, mind tematikában, mind pedig megjelenésben. Tervben van például több videós rovat is, de erről majd később. Számokban mérhető céljaim nincsenek, persze az szuper, ha minél többen olvasnak, követnek.

Kiket szeretnél megszólítani? Elsősorban apáknak írsz, vagy szeretnéd, ha az anyák is meglátnák egy apa szemszögéből a szülővé válást?

Azokban a projektjeimben, amelyeket üzleti céllal hozok létre, egy nagyon fontos tényező a pontos célközönség meghatározása. Az Apukaland hobbi, mára inkább már szenvedély, de itt konkrétan csak azt tudtam, hogy miről akarok írni és úgy voltam vele, hogy majd megtalálja magának az olvasói bázist. Idővel ez meg is történt és jelenleg úgy állunk, hogy 95% anyukák/leendő anyukák és 5% apukák olvasnak. Sejtettem, hogy erre a témára inkább a nők lesznek fogékonyabbak, de azért ekkora fölényt nem jósoltam volna. Próbálom egyébként úgy írni a posztokat, hogy mindkét nemet megszólítsam, bár nagyon örülnék, ha több hozzám hasonló gondolkodású férfi is benézne néha.

Gyönyörűek a képek a fiadról a blogon. Rendezettség és színharmónia sugárzik az egész blog képi megjelenéséből. Mi a titkod?

Köszi, ez jól esik! 🙂 Egyrészt nincs nehéz dolgom, mert Brúnó egy igazi kincs és hát nyilván a legszebb kisfiú a világon. Ahogy az elején is írtam nagyon imádom a vizuális alkotás minden formáját és talán valamennyi érzékem is van hozzá, ezért lehet kellemes a szemnek a látvány a blogon és az instán. A másik fele a dolognak pedig a párom, aki ügyesebb még nálam is, plusz Ő a család stylistje is és jó érzéke van a divathoz, ami eléggé sokat dob a fotókon.

Mit üzennél, tanácsolnál a Anyu tervez blog olvasóinak?

Mit üzennék? Hmm… Olvassátok továbbra is az Anyu tervez blogot, mert szuper a kontent és bátran nézzetek be hozzám, az Apukalandra is, szeretettel várok mindenkit. 🙂

Köszönöm a válaszokat! További sok sikert kívánok a blogodhoz, és rengeteg szép kalandot a kicsi Brúnó fiatokkal!


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s