Filofax Notebook

PHOTO_20170226_102843Az általam használt gyűrűs kalendáriumról már többször beszéltem: hatalmas szerepe van az időbeosztásomban, életem területeinek összehangolásában. A Filofax márkanév ma már az sok esetben az össze gyűrűs szerkezetre használatos, miközben a Filofax márka többféle terméket is gyárt. Ma a Filofax Notebook-ot szeretném nektek bemutatni.

A Global Office Solution jóvoltából lehetőségem nyílt egy gyönyörű Notebook kipróbálására. Ez a típus, annak ellenére, hogy nem a klasszikus gyűrűs szerkezettel rendelkezik, nagy mozgásteret biztosít a kombinálhatóság szempontjából. Itt ugyanis nem a gyűrűket lehet kinyitni és ennek segítségével variálni a lapokat, hanem a lapok rendelkeznek azzal a kialakítással, amely lehetővé teszi, hogy tetszőleges helyre beillesszük vagy kivegyük onnan. Itt is vannak elválasztó lapok, amelyek bárhová behelyezhetőek, és a kék színű rendelkezik egy irattartó zsebbel is a különböző kisebb papírok tárolására.

PHOTO_20170226_102929

PHOTO_20170226_102953

A Notebook a 4 db elválasztó lapon túl egy –a gyűrűs szerkezet kapcsán már megismert – vonalzós könyvjelzőt is tartalmaz. Mivel a befűzött lapok tetszés szerint kivehetők, áthelyezhetők, utánpótlásra is szükség lehet. A pótlapok külön csomagban, 32 lapos kiszerelésben érhetőek el üres, vonalas vagy négyzethálós típusban.

Maga a külső borító nagyon masszív, strapabírónak tűnik, a lapok pedig spirálozással kerültek rögzítésre. 4 méretben is elérhető, én a jól kézbe fogható, mégis kellő helyet biztosító A5-ös változattal rendelkezem. Többféle minta kapható, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. Én egy szürkés-fekete alapon virágmintás típust tarthatok a kezemben, amely a kellő komolysága mellett fiatalos és bohém, amilyen én magam is vagyok. Néhány modell rendelkezik záró szalaggal is, amely segít jobban összefogni a Notebookot.

PHOTO_20170226_103029

PHOTO_20170226_103045

PHOTO_20170226_102904

Külön tetszik, hogy a gyűrűs szerkezethez képest kevésbé zavaró (jobb kezesként) a bal oldali lapokra írnom, hiszen csak a spirálozásba és nem a viszonylag nagy gyűrűkbe ütközik a kezem. Így kiválóan alkalmazható iskolai jegyzetfüzetnek (akár több tantárgyhoz az elválasztó oldalak segítségével), vagy ötleteink, projektjeink vezetéséhez.

Az enyém egy receptes mappa lesz. Az elválasztó lapok segítenek majd kijelölni az egyes étel kategóriákat, és a kombinálható lapok segítségével mindegyik helyre a szükséges recept- és papírmennyiség kerülhet majd. Később pedig bővíthetem is, ahogy egyre több receptem lesz. Ráadásul kellően masszív ahhoz, hogy akár gyermekemre is átruházzam később.

Ha megtetszett, ITT tudod elérni őket.


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s