Egyetlen ötlet se vesszen el!

IMG_20161122_204915_633.jpg

A Global Office Solution jóvoltából lehetőségem nyílt kipróbálni egy gyönyörű Flex-et, a Filofax egyik termékét. A Flex borítók rengeteg változatban állíthatók össze a jegyzetfüzetek, tolltartók és jegyzettömbök segítségével. Fő erénye a Filofaxhoz hasonlóan a személyre szabhatóság, ám itt a gyűrűk helyett a zsebek és az azokba passzoló jegyzettömbök segítségével teremthetjük meg a számunkra legmegfelelőbb rendszert.

Említettem már, hogy MINDEN fontos dolgomat a naptárral együtt a Filofaxban tartom. Nincs értelme több egymás mellet futó rendszert vezetni: a filofax pont abban segít, hogy mindent egyszerre tarthassunk kézben. Akkor mire is jó a Flex, ha már ott a Filofax?

Én a Filofaxból az A5-ös méretet használom, hogy minden beleférjen, legyen elég tere a feladataimnak és az ötleteimnek egyaránt. Ám ez a méret nem a hordozhatóságáról híres, papírral megpakolva elég nehéz egy kézitáskában cipelni nap mint nap, ráadásul elég sok helyet is foglalna a táskámból. Viszont nemcsak otthon élem az életem, anyaként is kimozdulok időnként, sőt, mióta tanítok, még több időt töltök az otthonon kívül.

Igaz, az iskolához kapcsolódó teendőimet külön mappában tartom, és füzetben vezetem (a Filofaxba pedig csak annyit írok be, hogy „tanításra készülni”, amely varázsszó a tanításos füzethez irányít), számtalan ötlet és nem iskolai kérdés is felvetődik míg távol vagyok az otthontól és a kalendáriumomtól. Ezek az ötletek, feladatok eddig feledésbe merültek, mert lejegyezni nem tudtam (a cetliket pedig szeretem elhagyni…). De végre itt a Flex, amely választ ad a problémámra.IMG_20161118_091156.jpg

A termék sokrétű variálhatósága ugyanakkor zavarba ejtő: rengetegféle módon lehet a jegyzettömböket és egyéb dolgokat (pl. post it-ek, névjegykártyák) variálni. Akár egy pénztárcának is beillik: igaz zipzára ugyan nincs, de a bankjegyek kényelmesen elférnek. Sőt, a telefonom is pont beleillik, pedig nem annyira kicsi darab. A változatos átalakíthatóságnak köszönhetően a bal kezesek is kényelmesen személyre szabhatják.

Nagyon sokrétű az alkalmazhatósága, de a praktikum mellett nem tudom szó nélkül hagyni, hogy egyszerűen mennyire szép. Olyan jó kézbe fogni, annyira kis kompakt, hogy öröm használni! Nagyon jól passzol a táskámhoz, a pénztárcámhoz, és mivel pont belefér, hát a telefonomhoz is!

Én egy ILYEN Flex-szel rendelkezem, de kapható nagyobb méretű is, sőt tablet tartós változat is! Egy ilyen rendszer segítségével könnyen lehet az papíralapú és az online jegyzetelést, időbeosztást ötvözni!

IMG_20161118_095324.jpg

Bár még a gyakorlatban nem próbáltam, mert én teljes mértékben papír alapon tervezek és nem rendelkezem tablettel, de a telefonomat sikerült beletennem a Flex-be, úgy, hogy a flip tok tetejét illesztettem bele, így a telefon és a notesz egyszerre van kéznél. Csak mivel én Slim kivitellel rendelkezem, kissé vaskosan hat, ha a telefon is belekerül, de még így is el tudtam rendezni úgy, hogy az online és az offline eszközöket kombinálhassam!

A Flex természetesen jön velem a suliba, amikor tanítok. Nagyon ízléses, a táskámba bőven belefér, használatkor tökéletesen kézbe illik. Egyszerűen levett a lábamról!

Ha te is szeretnél egy Flex-et, ITT tudod megnézni a kínálatot! A jövő évi tervezés új segédje ő már számomra. 🙂


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s