Nyaralj otthon, fedezd fel a környéket!

DY4Q9UNZBPA nyaralásra fordított költségek nagy részét legtöbbször a szállás és az utazás adja. Így ha el szeretnél menni nyaralni néhány napra, jócskán bele kell nyúlnod a pénztárcádba, nem is beszélve az egyéb költségekről. Vagy nem mész nyaralni. Zavar ez a patthelyzet: Nyaralni, rengeteg pénzt elköltve, vagy otthon maradni, miközben elrepül a gyönyörű nyár. Ennek nem kell így lennie!

Mivel az utazás és a szállás képes felemészteni a nyaralásra szánt összeg legnagyobb részét, ezért úgy gondolom, ezen is lehet a legtöbbet spórolni. Mi lenne, ha az éjszakákat otthon töltenénk, de minden reggel útnak indulnánk ugyanúgy, ahogy egy nyaralás során tennénk? Miért ne lehetnénk turisták a saját lakhelyünkön? A tervezés ilyenkor talán még jobban előtérbe kerül, hiszen sok kérdés nyitva marad egy ottalvós héthez képest. Milyen messze megyünk el egy-egy nap? Mennyire szakadunk el az otthoni teendőktől? Elvégezzük-e közben a házimunkát (hiszen otthon vagyunk fél lábbal)? Hogy oldjuk meg az étkezést?RPP0EKC1LQ

Szerintem egy 30-50 km-es sugarú körben lehet annyi érdekességet, programot találni, amely kikapcsol és feltölt ezalatt a néhány napos nyaralás alatt. Szerintem a reggelit érdemes otthon elfogyasztani, de ebédelni, esetleg vacsorázni is jól eshet a program részeként. Felveszed-e a telefont, bekapcsolod-e a géped, már csak rajtad áll. Ha tudod mit vársz ettől a héttől, és a családdal is egyezteted, akkor szerintem egy költségkímélő nyaralási módot választasz, melyen kipihenheted magad és jól is szórakozhatsz. Extra előny, hogy kicsi gyermek altatása miatt sem kell aggódni, hiszen éjjel mindenki a saját ágyában tér nyugovóra. Ráadásul a ki- és bepakolással sem kell félnapokat szöszmötölnöd, hiszen mindig csak az adott napra kell felbatyuzni a családot.

Ráadásul kicsit furcsa is, amikor már úgy ismered a Balatont, vagy Hajdúszoboszlót, mint a tenyeredet, de a tőled 20 km-re lévő várban még egyáltalán nem, vagy csak kisgyermek korodban jártál. Tudod, nem a helyszín a legfontosabb tényező abban, hogy jól érezd magad. Ha fejben rendben vagy, akkor elég, ha csak a szomszéd városba látogatsz el, és vagy együtt a családoddal, szeretteiddel. Ha pedig nincs rend benned, akkor úgyis hiába mész a tengerpartra, ahol „kötelező” jól érezni magad. Tégy rendet belül, és akkor bárhol nyaralhatsz, jól fogod érezni magad: Még otthon is!

Hírdetés

Nyaralj otthon, fedezd fel a környéket!” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s