A pihenés csak álom?

shutterstock_103337651-2-1170x400Lehet, hogy a pihenés csak álom, de erről már fogalmam sincs, mivel az álom elkerül már egy ideje. Szó se róla, nagyon jó alvó vagyok, amint behunyom a szemem már repülök is „Álomországba”- ahogy anyu mondta mindig. De a gépem már régóta lezuhan a gyermeksírás miatt. Már 15 hónapja.

Lénám sosem volt túl jó alvó, de ugye mi anyák, mindent kibírunk, nem igaz? Egy ideig működik a nemalvás-kávézás-túlélés stratégia, de vajon biztos ezzel teszünk a legjobbat magunknak és a környezetünknek hosszú távon is? „Aludj, amikor a baba alszik”, de akkor mikor csinálhatok valami mást, ami nem babázás vagy házimunka?! Néha azonban mégis szükség van megállásra. Jó lenne a napi munkába is pihenőket iktatni, ezen kívül pedig a 7. napot megszentelni.

De tudom, hogy vannak anyák, akiknek már ez is kevés. Én is így vagyok. Végre eljött a pont, hogy beismerjem magam számára, hogy elfáradtam, kimerültem a kórházazásban, betegségben, éjszakázásban. Így szeretnék egy egész hetet a pihenésnek szánni. Aludj, amikor alszik a baba! Merészségnek hangzik, de kúraszerűen működőképesnek tűnikegyuttalvas_csecsemohalal. Ennek értelmében egy héten át, amikor alszik a kislányom, én is lepihenek. Délután terv szerint 2 órát alszik, este pedig 8-tól 7-ig (sok-sok megszakítással, de ez már más kérdés… ezért vagyok kimerült). Szóval ha ő elalszik, záros határidőn belül én is próbálok elaludni, vagy ha nem sikerül (mert fél9-kor még nem jön az álom), akkor olvasok az ágyban fekve. De már nem fogok csinálni semmit.

Muszáj feltöltődnünk nekünk is, ha szeretnénk hosszú távon egészségesek és boldogak maradni. Ehhez először fel kell ismernünk, ha elfáradtunk, azután merjünk pihenni, és rövidtávon feláldozni egy-két feladatot a pihenésért, hogy aztán hosszú távon még hatékonyabban tudjuk azokat ellátni. Szóval ha már időmenedzsment, akkor ne felejtsük el a pihenést sem. Attól, hogy túlhajtjuk magunkat, még nem lesz jobb az időbeosztásunk vagy a hatékonyságunk.

Ennek megfelelően most egy ideig nem tudok új postot írni. Rengeteg ötletem van, de erőm és időm nincs elég, hogy összeszedjem és megírjam. Remélem hamarosan sok újdonsággal és átgondolt koncepcióval tudok jelentkezni 🙂 Addig is kedves olvasóim, ti is pihenjétek ki a tavaszi fáradtságot, hogy majd újult erővel készülődjünk a Húsvétra.

Hírdetés

A pihenés csak álom?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s