Fenntartható divat a BonPrix-nél

A rendszeres olvasóimnak már biztosan feltűnt, hogy időről időre bemutatok néhány összeállítást a BonPrix jóvoltából, amelyet egy bloggereknek szóló együttműködés keretén belül van lehetőségem megtenni. Amikor újabb kuponom érkezett, azon gondolkodtam, hogyan tudnám ezt hitelesen folytatni, ugyanis az utóbbi időben a fast fashion márkákba vetett bizalmam megrendült, ezzel párhuzamosan nullára csökkentettem egy ideje az új ruha vásárlásomat. Mikor azon hezitáltam, elvállaljam-e az újabb megkeresést, megtaláltam azt az új vonalat, amelyet a cég nemrég indított, és egybevág azzal, amit képviselek és szeretnék be is mutatni nektek: ez pedig a Fenntartható divat kollekció.

A két éve ilyenkor vásárolt és a blogon is megjelent BonPrix kabátomból immáron kifogytam (mit tesz 3 kg 😀 ), úgyhogy ez jó alapot biztosított, hogy egy kisebb méretű, csinosabb kabátot vásároljak, amely ráadásul „fenntartható”. Mit is jelent ez pontosan?

Az általam választott fenntartható parka kabát újrahasznosított poliészterből készült, egész pontosan 25 db PET-palack biztosítja a külső anyagát, valamint a belső bélését. A cipzár pántja szintén ezekből az újrahasznosított szálakból áll. Nincs rajta felesleges díszgomb, fém zár, ehelyett hímzett részletekkel díszítették. Csinos darab, belül van egy behúzója, nekem a 34-es méret lett a megfelelő választás. A színe pedig pont az az árnyalat, amelyet nagyon is magaménak érzek, és úgy vélem jól is áll nekem 🙂

A kollekcióból egy másik darabot is választottam, egy biopamut leggingst. A biopamut előállítása során rovarirtó szerek helyett biológiai hatásúakat használnak, és a génmanipulációt is elhagyják, így kevésbé környezetszennyező a termék előállítása. Összehasonlítva a hagyományos pamuttal a CO2 emisszió kilogrammonként 40 százalékkal csökken és több, mint 2000 liter vizet lehet megtakarítani. Számomra kényelmesebbnek és puhábbnak is bizonyult ez az anyag. Egyébként ez nem egy túl vastag leggings, most télen nadrág alá fogom használni tunikával vagy pamutruhával kintre, bent pedig nadrág nélkül marad a kényelmes leggings a ruhával. Ez főleg a coaching képzésre járásom során praktikus megoldás: reggel és este még hideg van, viszont egész nap a tanteremben ülni már sokkal jobb választás a leggings-es megoldás.

Egyébként a fenntartható kollekció mindegyik tagjáról elmondható, hogy 100%-ban újrahasznosított műanyagból készült zacskóba csomagolva érkezik. Én őszintén nagyon örülök ennek az iránynak és csak remélni tudom, hogy hamarosan ezek a termékek lesznek a meghatározóak a BonPrix kínálatában.

Ezeken felül rendeltem még egy pamutruhát is, amely jól passzol a leggingsel és egyszerre csinos mégis kényelmes. Praktikus darab, mert hétköznapokra is bevethető, de más kiegészítőkkel illetve egy blézerrel máris elegánsabb. Itt is 34-es volt a megfelelő méretválasztás számomra, és egyébként tapasztalataim szerint érdemes egy mérettel kisebbet rendelni azoknak, akik mérethatáron állnak, de ami még hasznosabb, ha a termék alatti véleményeket is elolvassuk, mert gyakran nyerhetünk belőlük iránymutatást ebben a tekintetben is.

Összességében elégedett voltam ezzel a vásárlásommal: kényelmes, praktikus darabokkal gazdagíthattam ruhatáramat. Őszintén remélem, hogy a cég egyre inkább a fenntarthatóság irányába mozdul majd és egyre szélesebb lesz a kínálat a biopamut valamint az újrahasznosított poliészter termékekből. Jó hír, hogy a honlapon közölt információk szerint a BonPrix szeretné, ha 2020-ra mindent termékük „fenntartható” pamutból készülne, amely az „embereket és a környezetet figyelembe véve” került előállításra.

Bővebben itt olvashatsz erről: https://www.bonprix.hu/corporate/fenntarthato-termekek/

A kollekciót (ahonnan a kabát és a leggings származik) itt érhetitek el: https://www.bonprix.hu/kategoria/3766/kollekcioja-fenntarthato-divat/

A kék pamutruhát pedig itt: https://www.bonprix.hu/kategoria/114/ruhak/


Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s