Napvédelem a bababőrnek

PHOTO_20180503_125125.jpgHideg, sötét és betegségekkel tűzdelt tél után már nagyon vártam a melengető tavaszt. Ám átmenet helyett szinte rögtön nyarat kaptunk áprilisban, így ehhez kellett alkalmazkodnunk. Én ilyenkor még nem szoktam napvédő krémet használni, de az erős UV sugárzás miatt most ez is előtérbe került. Ezúttal a HerbArting jóvoltából egy nemcsak hatékony védelmet nyújtó, de kényelmesen felvihető naptejet próbálhattam ki.

A fényvédő krém kétféle kiszerelésben kapható, amely igazán praktikusnak bizonyult számunkra: a nagyobb flakont itthon használjuk, míg a kicsi a táskámban kapott helyet, hogy utazás közben is segítségünkre legyen. Tetszik, hogy a naptejet akár rögtön a bőrre lehet permetezni, mert szórófejes kivitellel rendelkezik. Maga a krém nagyon könnyen beszívódik, nem hagy kellemetlen, zsíros érzést, nem fogja meg a ruhát.

Számomra a termékek készítője vált igazán szimpatikussá: egy olyan édesanya készíti, mint amilyen te vagy én vagyunk. Ám ő a termékek előállításához szükséges ismeretekkel is bír, hiszen kertészként végezte egyetemi tanulmányait, és gyógynövény szakirányú képzettséggel is rendelkezik.

Hogyan készül a termék?

Kíváncsi voltam, hogyan is készülnek ezek a termékek, és vajon vannak-e olyan megbízhatóak, mint a nagy márkák által forgalmazott készítmények. Talán neked is eszedbe jutott már, hogyan készülhetnek ezek az édesanyák által „otthon” összeállított termékek: vajon a konyhában, fürdőszobában készül kétes körülmények között, ellenőrizetlen összetevőkből?! A válasz: természetesen nem. Ugyanazoknak az ÁNTSZ előírásoknak kell megfelelnie az azonos típusú termékeknek akkor is, ha azt egy nagy cég készíti, és akkor is, ha egy egyéni vállalkozó.

Számomra ez igazán megnyugtató volt, hiszen gyermekem számára csakis a legjobbat szeretném nyújtani csak úgy, mint a legtöbb édesanya. De mi garantálja, hogy a készítmény, amit vásárolunk akár a HerbArtingtól, akár más anyuka vállalkozótól, megfelel minden vonatkozó előírásnak? Az, hogy másképp nem kerülhetne fogalomba a termék, és a készítés körülményeit és összetevőit egyaránt ellenőrzi az ÁNTSZ.

IMG_20180503_132733_684.jpg

Ezek után már nem tartok az édesanyák, egyéni vállalkozók által kínált termékektől, és már nemcsak a „nagy nevekben” bízom. Tavaly egy gyógyszertárban (is) kapható drágább naptejet használtunk, ám állagában nem volt ilyen kellemes, illetve meggátolta a természetes barnulást is a túl magas faktorszám miatt. A HerbArting készítménye 20 faktoros, amely annyit tesz, hogy a leégés nélkül napon tölthető időtartamot (amely fehér bőrű kisgyermekek esetén kb. 3 perc) meghúszszorozza. Tehát egy bekenéssel 60 percig nem ég le a napon a picúr. Tűző napra ennél több időre (sőt, még ez is sok!) nem is szabad vinni a csemetéket. A terméken szerepel is 2y+ jelzés, amely arra utal, hogy 2 éves kor alatt nem ajánlott a konkrét napozás (így a napozáshoz történő krémhasználat). De összetevőit tekintve már az egészen pici babáknál is alkalmazhatjuk a készítményt, ügyelve arra, hogy még fényvédő krém használata mellett se tegyük ki túl sok ideig közvetlen erős napsugárzásnak a kisgyermekeket.


Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Napvédelem a bababőrnek” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s