Márciusi kedvencek

tulips-2148651_1920A tavasz első hónapja sajnos csak nyomokban tartalmazott igazi kellemes időt, cserébe kaptunk óraátállítást, csak hogy dobhassuk is kukába a jól bejáratott napirendet. Sebaj, legalább a betegségek sem kerültek el minket, úgyhogy kiélvezhettük az otthon melegét. Mindezek után nem csoda, hogy ez a hónap most nem különösebben lopta be magát a szívembe… Na de nézzük ennek ellenére, melyek voltak március kedvencei.

Film (sorozat): Mr. Robot 3. évad

Sorozatot gyakorlatilag nincs időm nézni, ám egy korábban megkezdett sorozat folytatása érdekelt annyira, hogy még a nem létező alvásidőmből is áldozzak rá. Ez pedig nem más, mint a Mr. Robot 3. évada. A történet igen szövevényes, amelyet a főhős tudatzavara kuszál végképp össze, hiszen az ő nézőpontjából látjuk a legtöbb eseményt. Az izgalmas 1. évad után egy vontatott folytatást kaptunk, ám a 3. évadban minden értelmet nyer és végre kezdünk tisztán látni a történetben. Kritika ITT.

Könyv: Bibliai történetek gyermekeinknek

Új könyv olvasásába nem kezdtem a hónapban, viszont Lénával együtt forgatjuk az ő Bibliáját. Nagyon tetszik, hogy mindent alaposan elmagyaráz a könyv és olyan részletekre világít rá, amelyekre magamtól nem is gondoltam (nemhogy egy gyermek!). Nem klasszikus színes, egyszerű gyerekbiblia, hanem egy igazán jól kidolgozott magyarázatos szentírás. Sokat épültem belőle.

Blogbejegyzés mástól: Marie Kondo: Rend a lelke mindennek – könyvajánló

Kiváló összefoglaló a könyvről, amelyet eddig ugyan még nem olvastam, de ha minden igaz, a héten már a kezemben tarthatok. Mivel extra módon gyűjtögető, őrizgető típus vagyok, számomra az eddigi rendteremtési, selejtezési erőfeszítéseim is sikeresek voltak (pl. kidobni a 2009-es Joy újságokat, lejárt garancialeveleket, gyermekkorom levelezéseit stb.). Ám még mindig csak a felszínt kapargattam, eljutottam egy nem különösebben őrizgető átlagember szintjére. Ám most elhatároztam, hogy továbbmegyek: csak olyan tárgyakkal akarom körülvenni magam, amelyek valóban boldogsággal töltenek el és nem a múltba húznak vissza, hanem segítenek megélni a jelent illetve a jövő felé törekedni.

PHOTO_20180106_143833

Saját blogbejegyzés: Két gyermekes napirend

Azért ez a kedvencem, mert összességében büszke vagyok rá, hogy végül sikerült összehangolnom a gyerekek napirendjét, meg egyáltalán, hogy van kerete a napjainkat. Ez persze egy betegség miatt simán felborul (mikor Léna a bárányhimlőt vakargatva ordítva kel, és ezzel a kisfiút is ébreszti, valamint nem tud kimenni így nem álmosodik el ebéd utánra…), de legalább van mihez alkalmazkodni. Vagy inkább valamitől eltérni.

Kihívás/ program: Egyszerűbb gyermekszoba workshop

Ha részt vettem volna… Nagyon vártam a programot, ám pont előtte napon jött ki a bárányhimlő a nagylányomon, így erről most lemaradtam. Május 5-én viszont mindenképp szeretnék ott lenni! Egyébként a hónapban sokat voltam itthon, amely részben a többféle betegségnek is köszönhető, de már igazán várom, hogy a jó idő és az egészség is lehetővé tegye a kimozdulást. Addig legalább beszerzem az Egyszerűbb gyermekkor című könyvet, már úgyis nagyon kíváncsi vagyok rá!

Ruhadarab: Jogger

Bár többször kiálltam már a farmer illetve a szoknyák mellett a melegítőnadrággal szemben, most mégis kipróbáltam ezt a lazaságot. Elsősorban az motivált, hogy szerettem volna a gyermekekkel való játék közben, vagy akár teregetés, vasalás közben néhány tornagyakorlatot végezni, mert nem győztem már arra várni, hogy minden nap eljöjjön 15-20 perc egybefüggő gyermekmentes idő a tornára. Mondhatom, bejöttek a számításaim: az utóbbi napokban joggerben voltam egész nap, és ha alkalmam adódott néhány guggolásra vagy has présre, akkor azt nem hagytam ki. És mivel sikerült csinos verziót találnom ebből a BonPrix-nek hála, így nem érzem úgy, hogy „otthonkában” lennék. Hamarosan megmutatnom ezeket a ruhadarabokat!

PHOTO_20180219_141511

Arcápoló termék: Eucerin DermoPure arclemosó gél

Végre egy olyan arclemosó, ami anélkül varázsol tiszta, üde arcbőrt, hogy kiszárítaná az arcom. A trnd projekt keretében kaptam kipróbálásra a terméket, de ezt biztosan használni fogom a későbbiekben is.

Neked hogy telt a március?


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s