Bemutatkozik az Anyanapló

PHOTO_20171212_095013A várandósság és gyermekünk első életéve a lehető legizgalmasabb utazás egy nő számára. Egy ilyen csodálatos kalandhoz pedig nélkülözhetetlen egy kiváló úti napló. Ma egy ilyet fogok nektek bemutatni az Anyanapló képében.

Az első oldalak a várandósság időszakáról szólnak. Trimeszterenként hasznos információkat találhatunk a baba fejlődéséről, testünk változásáról és a kötelező vizsgálatokról is. Segít összefoglalni a várandóssághoz kapcsolódó elintéznivalóinkat, sőt még a kórházi csomag és a babakelengye összeállításához is segítséget kaphatunk. Lehetőségünk van fotókat beragasztani, illetve különböző érzéseket, élményeket is dokumentálhatunk. De például még a szülésterv leírására is hagytak ki helyet a készítők.PHOTO_20171214_085228

Felosztás

Az első néhány hónapnál két oldalon van egy hét a naptárban, míg az első életév további időszakához egy oldal jár hetenként. Véleményem szerint ez elég helyet biztosít a legfontosabb, naplózásra szánt teendőink, illetve az események rendszerezéséhez. Minden hónapnál a baba fejlődéséhez kapcsolódó információkat találunk a mozgás, érzékszervek, az értelem és érzelem fejlődésére vonatkoztatva is. Minden hónap végén írhatunk egy összefoglalót a havi eseményekről, illetve van lehetőség a hossz, súly és fogak számának regisztrálására is.

Bárcsak egy éve ilyenkor találtam volna rá az Anyanaplóra, még a várandósságom kezdetén! Akkor minden emléket és fontos dolgot már frissen lejegyezhettem volna! De még így sem vagyok elkésve semmivel: utólag is ki tudom tölteni a terhességemre vonatkozó bejegyzéseket, valamint az eddigi 4 hónap eseményeiből is szemezgetek majd a naplóba. Ezentúl pedig napi szinten tudom vezetni a történéseket, míg végül összeáll egy nagyszerű emlékkönyv, melyet később a kisfiam is örömmel vehet a kezébe.

A naplót bármikor el lehet kezdeni, hiszen nem tartalmaz dátumot vagy számozást, de mégis a legjobb a várandósság vagy a gyermek születésekor belevágni, hiszen ehhez igazodnak az életkori sajátosságokat bemutató táblázatok is. Az első életév naptár része utána a további évekhez jegyzet lapokat kapunk, ahová már a magunk beosztás szerint írhatunk. Tehát összességében azt mondanám, hogy inkább egy naplót, semmint klasszikus naptárat tartunk a kezünkben.PHOTO_20171214_085236

A könyv gyönyörű ajándék egy kismama számára, sőt akár babalátogatóba is tökéletes lehet az újdonsült anyukának! Mivel unisex színekben pompázik, kislány és kisfiú születése esetén is megállja a helyét. A kemény fedőlap biztosítja a strapabíróságot, a gumiszalag pedig zárva tartja az A5-ös méretű könyvecskét, ha például betesszük a táskánkba.

Én személy szerint alig várom, hogy használatba vegyem. Mint tudjátok, elég sűrű, már-már kaotikus volt az év számomra, és ez a napló kicsit segít megállni, hogy elgondolkozzak a várandósságomon és az első időszak eseményein. Jó lesz újra átélni, átérezni, hogy éppen egy éve tudtam meg, hogy ismét anya leszek. Visszagondolni a várandósság napjaira, a szülésre és az első napok eseményeire.

Remélem nektek is elnyeri a tetszéseteket az Anyanapló. Ha szeretnétek, megvásárolhatjátok bármely Libri könyvesboltban, vagy megrendelhetitek Bookline-on ITT. (pszt, most ráadásul akciós is!)


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s