Viharok egy anya fejében

DC6TBI9X7J.jpgÚjabb párbeszéd anya fejében, vita folyik odabent. Néha mindenki átéli ezeket a párharcokat önmagával, csak más-más dolgok vonatkozásában, saját élethelyzetének megfelelően.

Mert én nem vagyok valami jó anya.

 • Kézben tartod a háztartást, a családi ügyeket, neveled a gyermeked, miközben nem felejtesz el nő maradni. Mindezt külső segítség nélkül. Tehát nagyszerű anya vagy.

Igen, de többet kellene a gyermekemmel foglalkoznom, mutogatós mondókákat tanítanom építő kockáznom, és úgy általában mellette ülni a szőnyegen 0-24.

 • De egy gyermeknek nem tesz jót, az állandó ücsörgés! A szabad levegőre, mozgásra van szüksége.

Hát ez az! Nem vagyok vele eleget kint, mert a háztartást is ellátom, és önző módon néha magamra is gondolok (pl. blogolok), és bent maradunk.

 • De átlagosan 4 órát is kint vagy naponta a kicsivel! Ráadásul minden délutánra programot szervezel neki!1C195EA3E2

Látod, milyen sokat lustálkodok! Az udvaron szaladgálunk, jövünk-megyünk, szórakozunk, miközben értelmesen is eltölthetnénk az időt. Valamit dolgozhatnék, vagy nem tudom…

 • És akkor azon problémázhatnál, hogy nem foglalkozol igazán a gyerekkel. Miért is nem adod bölcsibe? Akkor társaságban is lenne, foglalkoznának is vele, miközben te csinálhatnál valami „hasznosat”!

Te megőrültél? Hiszen most azért vagyok itthon, hogy vele legyek, nem? Egyébként is csak most kicsi. Olyan hamar megnőnek a gyermekek és ez a korszak nem tér vissza többé…

 • Na, látod! Tehát hasznos a tevékenységed, és a gyermekneveléssel otthon töltött időd.

De nem eléggé! Többet kellene foglalkoznom vele!

 • Tudtad, azok az anyukák, akik legalább részmunkaidőben dolgoznak, és nem egész nap csak a gyermekükkel vannak, sok esetben több minőségi időt töltenek a kicsivel? A munka után szinte másra sem vágynak, csak hogy végre a gyermekükkel foglalkozhassanak. Míg akik mindig együtt vannak a csöppséggel, hajlamosabbak felcserélni a mennyiségi és a minőségi idő fogalmát. Hiszen egész nap együtt lenni egy gyermekkel nem könnyű feladat, hogy mindamellett minden egyes nap elegendő minőségi időt is tölts vele, még nehezebb. Könnyen felőrlődik az ember a szürke hétköznapokban, és könnyen mondod a gyermekednek, hogy még ezt megcsinálom, mindjárt megyek… Hiszen egész nap együtt vagyunk, van időnk! Aztán eltelnek a napok. Jó-e a bölcsi vagy sem, nem tudom. Mindennek megvan az előnye, hátránya. Csak ne érezd magad rossz anyának akkor sem, ha otthon vagy vele, és akkor sem, ha másokra bízod a gyermekfelügyeletet. A kicsi számára te vagy a legjobb anya!

 

Hírdetés

Viharok egy anya fejében” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Azt gondolom, hogy egy anya sosem érzi úgy, hogy elegendő (minőségi) időt tölt a gyermekével, és ez a párbeszéd sokak fejében lejátszódik. Kíváncsi vagyok magamra, hogy a babánk születése után nekem lesznek-e hasonló aggályaim… (biztosan…)

  Kedvelik 1 személy

  1. Megnyugtat, hogy nem csak nekem van aggodalmam efelől. Így vagy úgy, de ideje nekünk, anyáknak elengednünk azt, hogy tökéletesen akarjunk teljesíteni. A gyermekünknek mi vagyunk a legjobbak! 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s