Nyári tervezés

P1020037.JPGA nyár beköszöntével az jutott eszembe, hogy nem szeretném, hogy ez a csodálatos három hónap csak úgy elrobogjon mellettem. Még csak most kezdődött a nyár, de olyan gyorsan elrepül, ha nem figyelünk oda rá. Ezért úgy döntöttem készítek egy kis tervezőt és átgondolom, mit szeretnék a nyáron megvalósítani, hová szeretnék eljutni, afféle nyári bakancs-listát.

Tervezd meg a nyarad, mert így:

  • Időben tudsz egyeztetni azokkal az emberekkel, akikkel nyáron találkozni szeretnél.
  • Át tudod gondolni, milyen programokon szeretnél részt venni.
  • Előre tudsz szólni, hogy mikor szeretnél szabadságot kivenni, így nagyobb esély van rá, hogy nem a többiek szabadsága fogja meghatározni a te nyaradat.
  • Ha nyaralást tervezel, már időben elkezdhetsz nézelődni az ajánlatok iránt.
  • Nincsen last minute kapkodás augusztus végén, hogy „hú, még nem voltunk strandon idén, sem a rokonoknál!”
  • Megvalósíthatod, amiről télen ábrándoztál a nyárra gondolva. Persze ezt terv nélkül is megteheted, feltéve, hogy nem akkor jut már csak eszedbe, amikor lecsúsztál róla, hogy megszervezd.
  • Megfontolhatod, hogy komolyan belevágj valami újba, például egy mozgásforma rendszeres gyakorlásába. Elhatározhatod, hogy úszni, futni, biciklizni fogsz heti 3 alkalommal. Még nem késő elkezdeni, sőt, pont időben vagy.
  • Belevághatsz egy nyári projektbe, mondjuk egy nagy selejtezésbe, vagy rászánhatod magad a jogsi elkezdésére, ha még nem rendelkezel vele vagy féltél belevágni.
  • Kihívást is állíthatsz magad elé: Korán kelés, több olvasás, több idő offline, több közös játék. Ez utóbbit én szeretném majd kivitelezni, mert nagyon tetszett a múlt heti offline hétvégém, nagyon tanulságos volt.P1020021.JPG

Az én kis tervezőmben van egy táblázat a június, július, augusztus hónapok napjaival, egyfajta áttekintő gyanánt. Összeírtam azt is, hogy miket szeretnék a nyár folyamán megvalósítani, hová szeretnék eljutni, kikkel szeretnék találkozni. Gyerek(ek)kel megvalósítható ötleteket itt találsz, ha pedig még nincs gyermeked, ez a lista is tetszhet.P1020027.JPG

Most, hogy látom, mire vágyok, milyen számomra egy jó nyár, már a férjem felé is hatékonyan tudom azt kommunikálni. Nem lesznek félreértések köztünk abból fakadóan, hogy más-más szemléletünk vagy elvárásaink vannak a közös időnk eltöltése kapcsán. Úgyhogy most már elkezdhetjük az egyeztetéseket a rokonokkal, barátokkal, nézegethetünk utazási ajánlatokat. Vágj bele te is!

Én pedig annyira boldog vagyok, hogy itt a nyár!

Hírdetés

Nyári tervezés” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s