{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Amit a művészet adott nekem

VKP új hivatalos képArra kérdésre, hogy mit adott nekem a művészet, azt felelhetném: egy férjet. Persze őt Istentől kaptam, mégis a művészet is segített közelebb kerülnünk egymáshoz. Ugyanis életem párja tehetséges grafikus is, aki már megismerkedésünkkor is kiválóan rajzolt. Emlékszem, hogy kapcsolatunk első napjaiban milyen lelkesedéssel mutatta be nekem alkotásait, amelyek teljesen lenyűgöztek. Később aztán engem is lerajzolt, sőt közös portrét is készített rólunk. Mindig tetszett a keze, ahogy rajzol. Szeretem nézni, teljesen lenyűgöz. Persze ő kevésbé örül a közönségnek, ha épp alkot. Nekem viszont tetszik, hogy ő ilyen művészlélek, hogy ennyire kreatív és megvan benne az alkotóvágy. Úgyhogy elsősorban őt köszönhetem a művészetnek.

É
Férjem rajza rólam 2012-ben

Másrészt a művészet az irodalom révén adott nekem rengeteg újat. Élményeket, ismereteket, gondolkodásmódot. A szépirodalom révén nemcsak az emberi természetet, lelki világot, de az egyedi szemléletmódokat is megismerhettem. És amit nem tudok kifejezni, mert én magamat viszont nem tartom művésznek: egyszerűen több lettem általa.

Középiskolás koromban próbálkoztam versírással is. Pár hete előkerültek ezek az alkotások, és eszembe jutott, hogy mennyire jó volt akkor ilyen formában kifejezni érzéseimet, lelki világomat. Önmagamat adhattam, még akkor is, ha az csak egy fűzfapoéta szintjén történt. Számomra sokat jelentett, és állandó fejlődést eredményezett. Az érzéseim kiírása nemcsak azok feldolgozásában, de a továbblépésben is segített: elősegítette a problémamegoldást illetve a pozitív élmények újbóli megélését is szolgálta. Mindezt nem a mostani énemtől megszokott racionális módon, sokkal inkább érzelmi alapon.9DC943FC24

Néha hiányzik ez a fajta megközelítés, hiányoznak a versek, az a plusz, amelyet tényleg csak a művészet tud adni. De kisgyermek mellett már nem olyan könnyű elvonulni és alkotni. Nincs meg az a magány, csendesség, amelyben szárnyra kapna engem az ihlet. Talán majd később.

A Vigyázz! Kész! Posztolj! egy olyan nagyszerű kezdeményezés, melyben a részt vevő bloggerek kéthetente ugyanarról a témáról fejtik ki véleményüket. Én most csatlakoztam ehhez a projekthez és amikor csak tudok, szeretnék részt venni benne. Remélem, elnyeri tetszéseteket!

A többiek írását a témában itt találjátok:

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s