Frissítő tippek kialvatlanság ellen

6IK9I5DSM6.jpgKisgyermek mellett az alvás, pihenés igazi művészet tud lenni. Nem gondoltam volna, hogy nemcsak a csecsemők, de még a nagyobb gyerekek sem alszanak mindig jól, és az állandó éjszakázás nagyon kimerítő lehet. Így most néhány frissítő tippet hoztam, hogy úrrá légy a fáradtságon!

Folyadékfogyasztás növelése

A gyermek(ek) igényeinek kielégítése közben könnyen elfeledkezhetünk saját alapvető igényeinkről is. Pedig egy nagy pohár víz (inkább kettő) segít felfrissülni egy nehéz éjszaka után. Ha pedig napközben is odafigyelsz a megfelelő folyadékbevitelre (2-3 liter!), akkor nemcsak a fáradtság ellen, de az egészséged érdekében is sokat tettél.

Torna

Mennyire jól esik egy kis átmozgatás a fáradt tagoknak! Ha teheted, már reggel mozogj picit: néhány fejkörzés, karkörzés, nyújtózkodás segít felélénkülni. Pár fekvőtámasz pedig igazán beindítja a vérkeringést, és talán még a kávét is elfelejtheted! Napközben is próbálj időt szakítani a tornára: nem kell sok feltétlenül, néhány guggolás, láblendítés még gyerek mellett is belefér (ha máskor nem, a babakocsi mellett biztosan).UXKE7VWPCY

Pörgős zene

Indíts el egy pörgős zenét, és mehet a tánc! A kisgyerekek élvezik, ha anya karjai között együtt táncolhatnak, a nagyobbak pedig szívesen csatlakoznak. Az én kislányom kacagva táncol velem!

Frissítő zuhany

Én az esti zuhanyzás híve vagyok, de fáradtság ellen nagyon jól jöhet egy reggeli vagy akár napközbeni gyors zuhany. Ha hideg-meleg váltózuhanyt alkalmazol, alaposan felpezsdül a vérkeringésed és rögtön frissebbnek érzed majd magad!

Arcradír

Ha szemcsés arcradírral átkezeled az arcod, érzed, ahogy teljesen felpezsdít. Nálam ugyanezt a hatást váltja ki a Garnier Micellás vize is. Instant megoldás fáradtság ellen.

Ruha, smink

Sokat dob a kedélyállapoton, ha nem pizsamában mászkál az ember egész nap, sőt megfésülködik, akár sminket is tesz fel. Én egy igazán nehéz éjszaka után még csinosabban öltözöm fel, hogy „csakazértse” merüljek önsajnálatba, ne adjam át magam teljesen a csalódottsággal vegyes lemondó fáradtság érzésének.

Mosoly

Ne hagyd magad! Én sokszor direkt belemosolygok fáradtan, félkómásan a tükörbe reggel, mert nem akarom, hogy kedvemet szegje a kimerültség. A mosoly, még akkor is jótékonyan hat, ha erőltetett. Még azon is elneveti magát az ember, ahogy próbál bohóckodni a tükörbe. Érdemes kipróbálni!OT37RD9KJN

Imádság

Istennél van az erő és a hatalom, hogy átlendítsen ezeken a nehézségeken. Ő tudja, milyen gyengék vagyunk, hogy nem bírunk minden súlyt egyedül elcipelni. Hagyd, hogy segítsem vinni ezeket a terheket! Merj hozzá fordulni imában, és meglásd, nem hagy cserben!

Ezek a módszerek persze csak rövidtávon működnek. Még bele sem merek gondolni, milyen időtartamot jelent ez konkrétan, mert például akinek egymás után több kisgyermeke születik, 4-5 évig is benne lehet ebben a nehéz időszakban. Azt azonban tudom, hogy hosszú távon a szervezetnek bizony pihenésre, alvásra van szüksége. Nem elég legyinteni, hogy majd alszunk ha meghaltunk… Ne halj bele, kérlek, ne ebbe! A tartós alváshiány károsan hat az idegrendszerre, a sejtek működésére. Szép lassan rombolja a szervezetet, amely egy idő után megbosszulja önmagát. Erről korábban írtam ITT. Ezért azt javaslom, hogy amikor csak teheted, aludj! Nem vagy gyenge, nem vagy rossz anya, csupán ember, akinek erre is szüksége van.

Neked vannak bevált módszereid a kialvatlanság csökkentésére?

Hírdetés

Frissítő tippek kialvatlanság ellen” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s