Ne hagyd magára! A Callkötő segít!

PHOTO_20180319_134750.jpgMivel a 3-4 évesek már viszonylagos önállósággal rendelkeznek, könnyen megeshet, hogy egy tömegrendezvényen, vagy egy bevásárlóközpontban elsodródnak mellőlünk. Minden érdekes, és a nézelődés közben előfordulhat, hogy gyermekünk már csak arra eszmél, hogy nem a szülei mellett van… Mit tehetünk ilyenkor?

Egy óvodás gyermek már általában képes elmondani a nevét, életkorát, szülei nevét. Ez már jó támpont lehet annak, aki megtalálta az „elveszett” gyermeket. Ám egy rémült, síró gyermek valószínűleg még ezeket az információkat sem tudja tisztán elmondani, ami csak tovább növeli a kétségbeesett hangulatot.

Ha egy felnőtt ember rosszul lesz, akár ájultan találnak rá, a nála lévő iratok segítenek beazonosítani őt, ezáltal megkönnyítik a segítségnyújtást. Egy kisgyermeknél még nincsenek ilyen iratok, és még ha egy névre szóló kulcstartót is találunk nála, a szülők felderítéséhez ez sem mindig nyújt elegendő információt. Egy telefonszám viszont már igen. Így azonnal kapcsolatba lehet lépni az elveszett gyermek szüleivel, és ha a mi gyermekünk az érintett, tudhatjuk, hogy lesz támpontja a megtalálónak.

De hogyan írjuk fel a gyermeknek a telefonszámunkat? Azért mégsem írhatjuk a homlokára! De még a ruhájára sem. Akkor a kezére? Ez is kicsit furcsán nézne ki, ráadásul minden nap meg kellene ismételnünk… Ám tény, hogy a kezén szereplő telefonszám a legszembetűnőbb helyen van. Akkor miért is ne szerepelhetne egy karkötőn?

PHOTO_20180322_094329.jpg

Callkötő

A Callkötő erre kínál megoldást: Gyermekünk karkötő formájában viselheti magán a telefonszámunkat, mely vész esetén nyugalmat biztosít számunkra, hiszen bárki felhívhat minket, ha gyermekünk bajba került.

Változatos színű akrilgyöngyökből válogathatjuk össze a kívánt karkötőt. Jelenleg 33 szín áll rendelkezésre, és még szív formájú gyöngyöcskék is vannak! Mivel Lénának az oviban szivecske a jele, így egyértelmű volt a választásom. Az elkészítéshez -a gyöngyök színén kívül- a csuklójának szorosan mért kerületét kellett megadnom illetve a telefonszámomat.

PHOTO_20180322_094356.jpg

Természetesen fontos, hogy elmagyarázzuk, mire jó ez az ékszer számára, és megtanítsuk, hogy baj esetén megmutassa azt egy másik felnőtt embernek. Ezek a beszélgetések jó alkalmat kínálnak arra is, hogy együtt átgondoljuk, hogyan néz ki egy felnőtt, akitől segítséget lehet kérni, melyek a megbízhatóság jelei. Ilyenkor szintén elgondolkodhatunk, melyek azok az óvintézkedése

k, szabályok, amelyeket a gyermeknek be kell tartania, ha együtt indulunk útnak.

Tudom, hogy nem védi meg minden veszélytől egy callkötő a lányomat. De egy nagyobb tömegben való elkeveredés, vagy gyermekem rosszulléte esetén már tettem egy lépést afelé, hogy megtaláljam, illetve segítségére siessek gyermekemnek.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s