Blogos kedvencek #2 – 2016. szeptember

blogoskedvencek_szeptemberSzámtalan értékes blogbejegyzés született szeptemberben az általam kedvelt blogokon. Most a számomra leghasznosabb, leginkább inspiráló bejegyzéseket gyűjtöttem össze. Nézzétek, mik voltak a kedvenceim múlt hónapban!

Csak csináld! – Magadért. – Hogyan ne ússz el a házimunkával

Ha hatékonyságról van szó, teljesen belelkesülök! Ági a legfontosabb 5 hatékonyságnövelő tippet hozta a házimunka elvégzése kapcsán. És persze anya tervez, baba végez, de ha már legalább elvi szinten elhatározásra jutottunk a házimunka elvégzését illetően, megtettük az első lépést a sikeres megvalósítás felé!


Derül égből ikrek! – 5+1 dolog ami nehéz számomra az anyaságban

Az anyaság nem épp a legkönnyebb műfaj, sok nehézséggel találkozunk napról napra. Fanni le merte írni, amit sokan talán csak érzünk: a „de jó, hogy csak otthon vagy a gyerekeddel” helyzet olykor életünk legkeményebb, legfelelősségteljesebb feladata. Főleg ha éjszakázásokkal tarkított zombi üzemmódban kell tölteni a napokat (én már kezdek mondjuk hozzászokni…).


Anyuszív: Goodbye, Hufnágel Pisti!

Sokunknak van egy Hufnágel Pistink, egy korábbi szerelem, akiről azt hittük, hogy majd “Ő” lesz az, de csak “majdnem nagy Ő”, aki majdnem a legjobb, de csak majdnem. Titkoljuk, esetleg szégyelljük, de legalábbis nem igazán beszélünk róla, hiszen boldog párkapcsolatban, házasságban élünk, komoly anyaként. Ám a cikk arra biztat, hogy “ne szégyelld, hogy van múltad, inkább légy hálás azokért a dolgokért, amik megerősítettek, amik tanítottak…” Hiszen nélküle talán nem lennél ott, ahol most vagy. Talán nélküle nem tanultad volna meg, hogy értékeld a gyermekedet, férjedet, jelenlegi életedet.


Anyuszív: Anya vagyok és nincs időm arra, hogy…

img_20160922_094354Ohh, azok a kifogások! Mert anyaként persze már semmire sincs időnk: sem hajat mosni, sem felöltözni, vagy akár sportolni. Igen, az első néhány hét vagy hónap valóban kőkemény tud lenni, de a későbbiekben már csak a lustaság szinonimájaként hivatkozni a gyermekre igencsak álságos tud lenni. Kedvenc gondolatom: „Hunyd be a szemed és képzelj el egy mackóalsós, kinyúlt pólós, sápadt arcú, önmagát kész katasztrófának érző embert, és állíts mellé egy nőt farmerban, egy topban, két kanyarintásnyi spirállal, egy fél vonásnyi szemceruzával, és egy leheletnyi pirosítóval az arcán. Tudom, hogy azt gondolod, hogy te vagy a legfáradtabb, legkifacsartabb ember a háztartásban, de ha kicsit kidugod a fejed a saját panaszaid mögül, megláthatod a férfit, aki egész nap dolgozott, ugyanúgy ahogy te.” Legyen már időnk a párunkra is, mert oké, hogy szeret mackó alsóban is, de az nem indok arra, hogy neki mindig csak a leggyengébb formánkat hozzuk.


Kincsesfüzet: Filofax vagy bullet journal?

Ha a tervezés kapcsán kicsit utánanéztél már a lehetséges módszereknek, gyakorlati megoldásoknak, biztosan találkoztál már a bullet journal kifejezéssel. Mi is ez, és miben más, mint a Filofax, illetve hogyan kombinálható vele? Timi helyre teszi a fogalmakat!


Emlékbuborék: 10+1 dolog, amit imádok az őszben

Egy kis őszi jókedv. Én alapvetően nem rajongok az őszért, de miért is ne nézhetnék más szemmel erre az évszakra? Niki sorait olvasva egészen megjött a kedvem, hogy pozitív szemmel nézzek erre az időszakra!


Piffeny: 10 dolog, amire nem szánunk elég időt

Annyi fontos dolgot elhanyagolunk a hétköznapok rengetegében. Én a leginkább azt sajnálom, amikor az emlékeim megőrzésére nem szánok egy pici időt: mit ér a milliónyi fénykép a telefonon, számítógépen, hogy ha visszagondolva egy 2 évvel ezelőtti nyaralásra, egyetlen képet sem tudok elővenni, hogy felidézzem (na jó, nálam csak az előző évi fényképek nincsenek még meg papír formátumban)AHFFXNGP1Z.jpg


Fanni gardróbja: XXI. századi gonosz boszorkák

Ohh igen, szívemből szólt Fanni! Igaz, nálam viszonylag kevés (még) a troll, a rosszakaró, kötekedő kommentelő, de ismertebb emberek, blogok esetében ez sajnos „mellékhatásként” jelentkezik. Fanni kiváló választ adott erre a jelenségre mind önmaga, mind a trollok számára. Ebből én is önbizalmat merítettem!


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon is!

Hírdetés

Blogos kedvencek #2 – 2016. szeptember” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s