30 napos kihívás a kiegyensúlyozott anyaságért

30napos.jpgMióta anya vagy, neked is változatos szerepekben kell helyt állnod. Mikor gyermekünk születik, már nemcsak önmagunkért vagyunk felelősek, egy kis csemetéről is gondoskodunk kell, a nap 24 órájában. Mindemellett nem szűnünk meg nőnek, feleségnek, háziasszonynak lenni. Vagy kicsit talán mégis?! Nem könnyű megteremteni az egyensúlyt a különböző életszerepek között. Ahhoz, hogy ez mégse legyen lehetetlen, a Gyerekzsivaj létrehozott egy 30 napos kihívást, önfejlesztő gyakorlatsort, hogy a hétköznapok kicsit rólad is szóljanak, és ismét visszatalálj önmagadhoz is.

Számomra az idei január ennek a kihívásnak a jegyében telt, és ez jó alapot adott az évem folytatásához. A feladatsor minden napra egy feladatot vagy feladatkört tartogat, amelyek az érzelmekre és az élet gyakorlati kérdéseire változatosan vonatkoznak. Mivel több területet ölel fel az életünk, így a kihívás is megmozgatja az anyai életünk egyes szerepeit.

30-napos-kihívás-1.jpgA feladatsor letölthető, nyomtatható, így később is bármikor elővehető. Én kinyomtattam és mint egy munkafüzetet használtam: a kérdéseknél megfelelő hely van a válaszadásra, saját ötletek kifejtésére. Ha teljesítettük egy négyzetben jelölhetjük haladásunkat. Ennek megfelelően van lehetőség visszatérni egy-egy feladathoz, illetve felcserélni azokat, ha például egy időigényesebb dologra jobban fel szeretnénk készülni.

Szerintem érdemes már előző nap elolvasni a másnapi kihívást, hogy felkészülten állhassunk elé, tudjunk előkészülni, illetve már reggeltől ennek megfelelően intézhessük dolgainkat. Némely feladatra elegendő a nap bármely nyugodt szakában 5-10 perc gondolkodás, míg másokhoz az egész nap folyamán „jelen kell lenni”.

A legnagyobb tanulságok azok voltak számomra, amelyet elméletben ismerek ugyan, de a gyakorlati megvalósítással gyakran hadilábon állok, de legalábbis szükségem van tudatosításra. Az egyik ilyen volt, hogy „Egy valamin tudok csak változtatni: a hozzáállásomon.” Mert jó és rossz napok egyaránt jönnek az életben, de az, hogy hogyan tekintünk ezekre, bizony rajtunk múlik. Értékelni a szép pillanatokat, hálásnak lenni a családért, kapcsolatainkért: mert ez sokkal többet ér, mint bármilyen tárgy.

Véleményem szerint külön előny, hogy ha a kihívás megkezdésétől számított két héten belül úgy érzed, nem tetszik a gyakorlatsor, és ezt jelzed a szerző felé, akkor visszakapod a kihívás árát.

Ráadásul, holnap egy nyereményjáték keretében a tiéd lehet ez a gyakorlatsor Domokos Kata jóvoltából. Figyeld hétfőn az Anyu tervez facebook oldalát a játék részleteiért!


Ha tetszett, oszd meg másokkal is 🙂

Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s