Ha nő, akkor cipő?!

IMG_20180928_134901_772.jpgÉl egy sztereotípia, mely szerint a nők gyengéi a táskák és a cipők. Sokan hajlamosak vagyunk halmozni a szépséges darabokat anélkül, hogy azok újabb funkciót töltenének be az életünkben. Képesek vagyunk csak azért megvásárolni egy-egy cipőt csupán azért, mert éppen aktuálisan megtetszett, miközben hasonló darabokkal helyettesíteni tudnánk azt. Korábban én is könnyen estem ebbe a csapdába, és lett sok-sok nem tökéletes, nem jól funkcionáló szép cipőm. A minimalista törekvések 2 éve kerültek előtérbe az életemben és azóta nem is vásároltam cipőt. Mert volt elegendő és minden funkciót képes voltam betölteni a meglévő készlettel. Ám ezzel sem lehet túlzásba esni: ami kell az kell, márpedig a lábbelijeim nagy része mostanra megérett a váltásra, amely a Bonprix jóvoltából valósulhatott meg ezúttal.

Már írtam korábban, hogy mennyire nehéz számomra eljutni ruhaneműt vásárolni 2 kicsi gyerek mellett egy vidéki faluból. Ezért is üdvözlök minden online rendelési lehetőséget, így a BonPrix webáruházát is. Előző rendelésem már tartalmazott egy lábbelit: egy Mustang sportcipőt rendeltem. Mivel ez jó szolgálatot tett, ezen felbátorodva a BonPrix kínálatából szerettem volna egy-egy cipőgondomat orvosolni.

Ne csak megjelenés, hanem praktikum alapján válassz cipő!

Ezalatt nem azt értem, hogy ronda ámde kényelmes cipőket kellene megcéloznod feltétlenül. Sokkal inkább azt, hogy gondold át, milyen funkció betöltése hiányzik a cipőid sorából és tudatosan erre keress megoldást!

Például nálam az ünnepélyes fekete cipő hiánycikknek számított: az évekkel ezelőtt vásárolt magas sarkú fekete cipőm már nyomta a lábfejemet, a lapos talpú meg hiába volt kényelmes a gyerekek után szaladgálni, nem éreztem elég elegánsak például egy templomi alkalomra. Ezért a kettő közötti megoldást kerestem: egy szép fekete, bőr, telitalpú félcipőt.P81002-103348.jpg

Fekete szoknyával vagy business öltözettel kiváló de akár egy csinos farmerrel is hordható. Praktikus, mert kényelmesen tudok benne a gyermekek után szaladgálni, vagy hosszabban álldogálni, mégsem slampos vagy túl laza viselet. Úgy érzem, főnyeremény volt ez a cipő. Méretét tekintve a 39,5-es lábamra 40-est rendeltem és tökéletes lett. Ilyet az alkalmi cipők között találtok.összeállítások.jpgP81003-173828

Hiányozott nálam a „hűvös időben csak belelépek és indulhatunk is az oviba” típusú cipő is, amely ügy egyértelműen bokacsizmáért kiáltott. A meglévő darabot ebből a típusból még 2013-ban vettem, és mára hátul egy kis szakadás keletkezett rajta, így maximum udvari játszós minősítésbe tudtam sorolni. Ez a bokacsizma viszont nagyszerű a reggeli induláshoz: mire mindkét gyerekre (és magamra is) rávarázsoltam az őszi-téli felsőruházatot, már csak belelépek, cipzár és mehetünk is. Sarka nem túl nagy, kényelmesen tudok benne gyerek után rohanni (igen, ez még mindig szempont), ugyanakkor kellően nőies és még kopog is! Mostanában odáig vagyok az olyan kompromisszumos megoldásokért az élet minden területén, amely egyszerre veszi figyelembe, hogy édesanya vagyok de ugyanakkor egy fiatal, csinos nő, feleség is. Ez a csizma pont ilyen.

P80927-125906.jpg

Ahogyan ez a sötétkék balerina is. Lapos talpú, tavaszi-nyári rohangálós cipőcske, de ha egy kapszulagardróbot kellene alkotnom (akár utazáshoz például), ahol limitált számú cipő kerülhetne be, sokoldalúsága révén ez biztosan ott lenne. Kényelmes (és gyerekbarát) rohangálós, de annyira szép bőrutánzat, hogy akár alkalomra is felvehető lenne. Szoknyával vagy farmerrel egyaránt hordható, a korábbi (hétköznapokra használt) fekete balerinámat fogja kiszorítani a lábbelijeim sorából. Egyébként most kiárusításban 2000 Ft volt, de mivel örök klasszikus darabnak néz ki, jövőre is divatos lesz.P80927-153659(1)-horz.jpg

De miben lépjek ki az udvarra teregetni, cicát megetetni, vagy épp a gyerekekkel játszani? Nyáron beleléptem egy papucsba és probléma megoldva. Ám az ősz beköszöntével nem szeretnék felfázni és még ha csak egy percre is ugrok ki (pl. postás érkezése vagy háziállat etetése miatt), szükségem van egy egyszerű beledugós cipőre, ami zoknival, harisnyával de még mezítláb is hordható (annak megfelelően, hogy miben vagyok éppen benn, úgy ugrok ki vele). Erre egy egyszerű, ámde széles típusú cipőt kerestem (hogy zoknival is jó legyek). Szuper az udvaron jönni-menni benne, és ha mégis egy kis szomszédolás kerekedik a kinti tartózkodásból, akkor sem papucsban ugrok át. Egyébként ezt a beledugós cipőt a balerinák között találtam, szóval érdemes ebben a kategóriában is szétnézni, ha hasonlót keresel.

P81002-103445.jpg

Tehát ha én cipőt választok, akkor először megfogalmazom magam számára a problémát, és arra keresek megoldási lehetőségeket. Ha könnyen elcsábulunk a gyönyörű cipők láttán, akkor szerintem érdemes lehet ezzel a hozzáállással szemlélődnünk.


Nem szeretnél lemaradni semmiről? Iratkozz fel az Anyu tervez blog hírlevelére ITT.

Keresd a blogot a Facebookon és Instagramon is!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s