Blogos kedvencek #1 – 2016. augusztus

Blogos kedvencek augusztus.jpgSzeretek írni, de ugyanennyire szeretem elolvasni mások gondolatait is, hogy ötleteket merítsek, elgondolkozzak vagy épp szórakozzak. Vannak blogok, amelyeknek mindig elolvasom a legfrissebb bejegyzéseit, míg másokon csak vendég vagyok egy-egy bejegyzés erejéig. Most összegyűjtöttem, hogy augusztusban mely blogbejegyzések tetszettek a legjobban!

Mom with five: Szeptemberi (újra)kezdés: Mi a titkom?

Nagyon szeretem Barbara, az 5 gyermekes édesanya írásait olvasni, mert egyszerre találom nagyon hasznosnak és szórakoztatónak. Ez is egy mindkét pozitívumot ötvöző iskolaévkezdő bejegyzés lett. Egymásra hangolódás és elengedés – ezek a legfontosabbak a stresszmentes évkezdéshez.


Csak csináld!- Magadért. : Minden, amit elmondtam gyermekemnek az óvoda előtt

Még egy év választ el minket az óvodától, de már most elgondolkodtatott a cikk, hogy hogyan is szeretném nevelni gyermekem, milyen készségeket szeretnék fejleszteni vele az óvoda megkezdéséig. Sok szülő fél az ovikezdéstől, ami szerintem teljesen természetes: a változás, elengedés mindig ijesztő. De a cikkben vázolt hozzáállással megkönnyítjük mind a saját, mind gyermekünk helyzetét a ovis vagy bölcsi kezdés idején.


Habfürdő: Helyzetjelentő szösszenet

Talán meglepő a választásom, de ez a cikk is belopta magát a szívembe. Az élet ugyanis nem mindig habos torta, egyszer fenn, egyszer lenn, és ez ellen néha lehet tenni, máskor meg elkerülhetetlen. A lényeg, hogy legalább ami rajtunk múlik megtegyük: ha nehézre fordul a helyzet, akkor se roskadjunk össze, próbáljuk kihozni a legtöbbet, ami rajtunk múlik. Egyedül nem megy, viszont “Amit Hiszek, hogy Isten itt áll mellettem és segít, csak kérnem kell, és figyelnem rá.”


Fanni gardróbja: Nyári ruhák hidegre hangolva

A praktikus dolgok a gyengéim. Ha nem kell extra cuccokat vennem, mert a korábban használt dolgokat is elő tudom venni, és fel tudom használni, az nekem nagyon sokat jelent. A bejegyzés arra kínál ötleteket, hogy az ősz beköszöntével is át tudjunk menekíteni néhány nyári ruhát a hideg napokra.


Derült égből ikrek! : Házasságról és a gyerekekről őszintén

Ki ne szeretné az őszinte hangvételű bejegyzéseket? Olyan nehéz észrevennünk és bevallanunk magunknak (pláne másoknak), hogy a gyermeknevelés bizony próba elé állítja a házasságokat. Ez nem azt jelenti, hogy teljességgel megoldhatatlan a feladat, de azt mindenképpen be kell ismernünk, hogy még tudatosabban kell dolgozni a házasságon, kapcsolaton, mint a gyermekszületés előtti időszakban. Nehezebb megtalálni a közös pillanatokat, amit a kisgyermekes lét fárasztó éjszakázós mivolta még inkább megnehezít. Ám nem lehetetlen a küldetés, csak tegyünk érte!

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s