Egyszerű kiegészítők

egyszerű kiegészítőkAz egyszerű, mindennel passzoló alapdarabokból kialakított kapszulagardrób néha talán unalmas lehet. Egy-két kiegészítővel azonban sikeresen feldobható minden szett. Most bemutatom, én miket használok (a saját kapszulagardróbomról itt írtam). Otthon, anyaként is praktikus cuccok következnek.

Ékszerek

Korábban milliónyi fülbevaló közül választottam ki minden nap az aktuális szettemhez legjobban passzolót. Mondanom sem kell, hogy ez mennyi felesleges időt és energiát rabolt el tőlem. Napról napra cserélgettem, éjszakára pedig kivettem a fülbevalót. A kislányom születése után viszont megszűnt ez a rendszer, és pár hét után a férjem hívta fel a figyelmemet, hogy soha sincs fülbevaló a fülembe. Mert ugye otthonra miért is tenném fel a csüngős, vagy épp kényelmetlen fülbevalókat. Aztán realizáltam, hogy most már jó pár hónapig, évig főként itthon leszek.P1010641

Azóta egy kényelmes, klasszikus arany fülbevalót hordok éjjel-nappal, amely mindenhez illik. És ha van kedvem/időm, akkor lecserélem azt a reggeli készülődésnél a másik 4 pár fülbevalóm valamelyikére. Igen, csak 4 maradt, a többi nem praktikus, nem bababarát darabot parkolópályára helyeztem.

Az említett arany fülbevalón kívül maradt egy púder színű, egy korall, egy ezüst és egy fekete. Ezek a színek tökéletesen passzolnak a kapszulagardróbom ruhadarabjaihoz.

Nyakláncot kisgyermek mellett kész életveszély lehet hordani, ezért azt inkább kerülöm. A karláncok pedig csak akadályoznának a hétköznapi teendőkben, így azokat is mellőzöm. Gyűrűt viszont hordok: a karika gyűrűm szinte mindig rajtam van.


Kabátok

Korábban 5-6 kabátom is volt egy-egy szezonban. Nem mintha olyan sokat szerettem volna venni, de valahogy mindig nálam kötöttek ki a rokonok, barátok megunt, de még jó állapotú kabátjai. Mára ezzel sem fecsérlem az időm. Van 2 “elmenős” átmeneti kabátom, és egy, amit nem sajnálok kertészkedésre. Rájöttem, hogy teljesen felesleges mindig annyi kabát közül kiválasztani az időnek és a ruhának leginkább megfelelő darabot.P1010648

Ehelyett egy mindenhez -főként az én kapszulagardróbom színvilágához leginkább passzoló- ballonkabátom van. Színe és anyaga miatt, ez valóban “elmenős”, Lénával nem ebben játszom az udvaron.

P1010654

Ha pedig fel szeretném dobni az utcai szettem, akkor felveszem ezt a piros kabátot. A főként pasztell színeket tartalmazó ruhatáramat nagyon jól fel tudja dobni.


SálakP1010657

Most lehet meg fogsz lepődni, de annak ellenére, hogy sálakból (is) sokat birtoklok, csupán egyet használok. Egy, ami mindenhez passzol. Nincs válogatás, keresgélés, vagy bakizás, ha mégsem stimmelne valami. Egy sál, ami mindent visz. Ez egy tavaszi sál, de enyhe téli időben is helyt áll, ha pedig túl meleg van hozzá, de egy kisebb kendő vagy vékony sál még jól jönne, akkor egyszerűen garbót veszek fel. Unalmas? Inkább időtakarékos! A sálazással én már végképp nem töltöm az időt. Nem is értem, régen miért tettem.


Cipők

Mi nők, természetes, hogy szeretjük a szép cipőket. Persze nemcsak nézni, birtokolni is jó érzés őket. Egy kicsit szorít, kicsit magas, kicsit kényelmetlen néhány. Igaz, hogy csak kifejezetten egy ruhához megy, de azért megvesszük. Utána meg azt sem tudjuk mihez nyúljunk, ha ki szeretnénk mozdulni. Nálam ennek is vége. Passzoljon mindenhez, és legyen kényelmes, nálam ez lett a fő szempont. És persze, hogy ne legyen ezernyi, amit csak egymásra dobálva lehet bezsúfolni a cipős szekrénybe, és úgysem találom, ha kellene.cats

Most tavasszal 2 balerinacipőt váltogatok: egy színes a hétköznapokra, és egy fekete, ha ünnepibb alkalom van (pl. istentisztelet). Zárt cipőből két fűzős cipő: egyik a kertészkedős, otthonra sem sajnálós, a másik egy gyógycipő, ami hosszabb utakra jön nagyon jól. Ezen kívül importáltam még télről a strapabíró bokacsizmámat, mert nem túl meleg, de ha esik az eső, gumicsizmaként is helyt áll szükségmegoldásként.


KörömlakkokP1010666

Végül, ha fel szeretném dobni az “unalmas” színeket, kifestem a körmöm. Igaz, amikor az ember napi többször mosogat, mos, és amúgy sincsenek túl hosszú körmei, hogy a kisbabáját ne szúrja le velük, akkor a körömlakkozás igencsak luxus. Szép pár óráig, aztán még menedzseljek időt a lemosásnak is… Szóval tényleg csak ritkán festem. És igen, persze így körömlakkom sincs túl sok. Rengeteg volt ebből is, de szép lassan beszáradtak a kisbabás korszak alatt, és nem vettem újakat, csak azért hogy legyen.

Két darabot azonban szívesen használok, ha tehetem: az egyik egy félig átlátszó, de mégis inkább halvány fehér színű, a másik egy gyorsan száradó vörös. Ez utóbbival tényleg jól fel lehet dobni egy-egy szettet. És tényleg jó sokáig kell szöszölni a lemosással is… Nálam ekkora a repertoár, és mint a többi esetben, most is könnyen tudok döntést hozni.

Búcsút intettem a döntésképtelenségből fakadó időveszteségnek! Nálam bejött ez a praktikus, minimalista, mégis kombinálható, csinos, és számomra megfelelően nőies ruhatár a kiegészítőkkel. Mióta így öltözködöm, azóta úgy érzem, jobban “egyben vagyok”. Összeszedettebbnek érzem magam, és már nem vagyok tanácstalan reggelente, hogy mit vegyek fel.

Ti hogy vagytok ezzel?

Egyszerű kiegészítők” bejegyzéshez 4ozzászólás

  1. Nagyon jó ötletek, én is szeretem az jól kombinálható, egyszerű stílust, ami ráadásul helytakarékos is. Nálam néha a sál az, amivel jobban feldobom a színeket – már ha éppen veszek fel sálat.

    Kedvelés

    1. Örülök, hogy tetszik 🙂
      Korábban én is variáltam a sálakkal, de ez nálam odavezetett, hogy végül a rengeteg sál közül nehezen választottam: így drasztikusan egyszerűsítettem. De én is nagyon praktikusnak tartom az egyszerű ruhatárat, és azokat a kiegészítőket, amelyek feldobhatják a szetteket 🙂

      Kedvelés

Hozzászólás