Díjat kaptam – avagy a Liebster Award

f6027d_79582c3e04284b9eb9f5f6acf107adffNagy öröm ért a napokban, hiszen a blogom megkapta a Liebster Award-ot! A díjat bloggerek ajándékozzák egymásnak elismerésük jeléül. Nagyszerű lehetőség ez egymás jobb megismerésére, barátságok kialakítására. Külön öröm, hogy két blogtól is megkaptam ez a vándordíjat egy időben, amelyet nagyon szépen köszönök, épp jókor jött, hogy motiválóan hasson rám 🙂

Az egyik jelölést Ágitól kaptam, akire még azelőtt találtam rá, hogy elkezdtem volna blogolni. Pont azokról a dolgokról ír, amelyek engem is foglalkoztatnak és hozzám hasonló szemléletet képvisel. Ezért külön elismerés számomra díjat kapni tőle.P1000998.JPG

Kérdéseim Ágitól:

 1. Mit szeretnél elérni az idei év végén?

A tavalyi év végén az életem legfőbb területeire megalkottam célkitűzéseimet. Ennek megfelelően inkább több kisebb célom van, melyet összességében úgy jellemeznék, hogy fejlődni szeretnék.

 1. Milyen ismert emberrel vacsoráznál együtt szívesen?

Először a kedvenc sportolóim jutottak eszembe, majd kedvenc színészeim, de mit érne egy vacsora, ha csak egy rajongó vagyok a sok közül és nem tudunk épülni belőle?! Így a választásom inkább Bagdy Emőke keresztyén pszichológusra esett, akivel szívesen elbeszélgetnék egy vacsora mellett. Szerintem építő lenne számomra.

 1. Milyen stílusú berendezést választanál az álomházadba/lakásodba?

Ez érdekes kérdés, mivel úgy érzem, hogy a jelenlegi bútoraim tökéletesek és az álomház sem nézne ki lényegileg másként, mint ahol most élek 🙂 Apukám és nagyapám is asztalos, és apósom is ügyesen ért a famunkákhoz így a bútoraink nagy részét ők készítették. Ezek eszmei értéke nem kelhet versenyre a legdizájnosabb berendezésekkel sem.

 1. Melyik a legkedvesebb helyszín számodra Magyarországon?

Nagyon szeretem Széphalmot, jelenlegi lakhelyünket, valamint Telkibányához is húz a szívem a lánykérés és a nászutunk miatt. Mégis most Debrecent emelném ki, ahová egyetemi éveim kötnek és ezáltal rengeteg kedves emlék és barátság. Legutoljára a diplomaosztómon voltam Debrecenben, aminek immáron két éve. Kicsit hiányzik már, és remélem, hogy az idei évben eljutunk a családdal ebben a csodálatos városba egy közös kirándulás erejéig.Iskolakép

 1. Mi volt a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

Úgy vélem, a legjobb tanács az életem egy fontos elágazásánál érkezett anyukámtól még 8.-os koromban. Nem tudtam eldönteni, hogy melyik középiskolában szeretnék továbbtanulni, ezáltal milyen irányba szeretném az életemet tovább folytatni. Anyukám Közgazdasági Szakközépiskolát javasolt, közgazdaságtan szakkal, ami végül az életemmé vált: 2 éve közgazdász diplomát szereztem a Debreceni Egyetemen és már volt lehetőségem dolgozni a szakmámban.

 1. Mi szerinted a leggyengébb pontod?

Olykor túl „merev” vagyok, vagy túl „precíz” negatív értelemben. Igyekszem egyre rugalmasabb és lazább lenni, de hajlamos vagyok megpróbálni „tankönyvi” életet élni. A blogom ennek a negatív tulajdonságnak a szépségét igyekszik elővenni: vagyis a tervezést. Már sokat fejlődtem abban, hogy egyre rugalmasabban tudom kezelni a terveket, így egyre inkább az erősségemmé kezd válni a gyenge pontom.

 1. Mi az az étel, amit legszívesebben/leggyakrabban készítesz?

A kedvenc reggelimet osztanám meg veletek, amely a vajas-mézes kenyér tejes kávéval. A mézfogyasztás számomra kiemelt jelentőséggel bír, mert úgy gondolom, hogy ez az egészséges élet egyik alappillére.

 1. Megosztanál 3 dolgot a bakancslistádról?

Hmm… most nem tudok válaszolni, mert nincs ilyen listám még. De épp itt az ideje, hogy elkészítsem!

 1. Melyik posztod lett szerinted a legjobb és miért?

Még nem túl sok postom született, de szerintem az Időrablók lett a legjobb, mert úgy érzem, eddig azzal tudtam a legtöbbet segíteni az embereknek.

 1. Mi a kedvenc elfoglaltságod szabadidődben?

Szabadidő… na ez az amiből elég kevés adatik meg egy anyának. Szabadidő alatt így most a gyermekem alvásidejét értem, amit igyekszem mindig megspórolni magamnak. A blogom is arról szól, hogy hogyan osszuk be úgy a teendőinket, hogy legalább az alvásidő mindenképp megmaradjon számunkra szabadnak. Ekkor leginkább olyan dolgokkal szeretek foglalkozni amelyek fejlesztenek: szeretem egyre hatékonyabbá tenni a háztartásomat, időbeosztásomat, és fejleszteni önmagam könyvek, cikkek révén. Amióta pedig a blogot létrehoztam, ezeket a fejlesztéseket igyekszem összeszedni és megosztani veletek szabadidőmben.

 1. Melyik bejegyzésem tetszett neked a leginkább?

Ez a bejegyzés tetszett, mert jól összefoglalja, hogy mi mindent tanul az ember és hogyan változik azzal, hogy anyává válik. Én is azon gondolkodtam, hogy mennyire kinyílt a szemem, mióta gyermekem van, mennyi mindent másképp csinálok, és úgy érzem ezáltal sokkal „több” lettem. Hogy mire is gondolok igazán? A cikk pontosan leírja 🙂


A másik jelölést Tünditől kaptam  , aki számomra nagyon kifejező és művészi. Azt képviseli számomra, ami belőlem hiányzik: az érzések szabad kifejezése, kreatív és mély gondolatok találhatóak a blogján. Az én tervezős „kocka” énemet kiegészítendő olvasom az írásait, kicsit kiszakadjak és ne mindig csak a gyakorlati dolgokon gondolkozzak. 🙂

Kérdéseim Tündétől:

 1. Mi jelenti számodra a boldogságot?

Ha az életem darabjai egyensúlyban vannak: elég (minőségi) időt tölthetek a férjemmel, a lányommal, a családom többi tagjával, miközben a háztartást is megfelelően tudom vezetni, úgy hogy közben egy kis kikapcsolódásra is jut időm. Mindezt úgy, hogy közben Istent tartom az első helyen az életemben, hagyom, hogy ő vezessen utamon, tanítson és változtasson.

 1. Milyen témájú blogokat szeretsz olvasni?

Egyrészt a hozzám hasonló témákkal foglalkozókat: anyaság, nevelés, tervezés, időbeosztás, rendszerezés, otthonteremtés. Másrészt szeretem a teljesen más szemszögű blogokat: amelyek lazák, művészibbek, mélyebb érzelmeket fejeznek ki. Őszintén szólva viszont kevesebb blog post-ot olvasok, mint amennyit szeretnék. Ennek egyrészt az időhiány az oka, másrészt, hogy nagyon sok olyan blog van, amely számomra értékes és érdekes tartalmat közvetít igényes formában. Jelenleg a Bloglovin honlap segítségével igyekszem követni a számomra legfontosabbakat.

 1. Szerinted egy blog mennyire tükrözi az írója P1010176személyiségét?

Szerintem abszolút mértékben. Bármilyen tárgyilagosan is ír a blogger, nem tudja kizárni önmagát a sorok közül. Ráadásul a blogolás az a műfaj, ahol szerintem kell is, hogy megnyilvánuljon az író személyisége, és ezáltal is közelebb kerüljön az olvasókhoz.

 1. Van olyan dolog/eset, amiért abbahagynád a blogolást?

Igen, mégpedig akkor, ha a blogolás miatt sérülnének a számomra fontos emberek vagy dolgok. Például, ha a kislányom, a férjem vagy a háztartásom rovására menne.

 1. Hiszel az ezotériás dolgokban (horoszkóp,jóslás)?

Egyáltalán nem. Mondhatnám, hogy „kinőttem” belőle, hogy azt gondoljam, az emberek 12 féle csoportba oszthatók, így minden 12. emberrel majd ugyanaz történik… ez matematikailag is elég bután hangzik. De a fő oka, amiért nem hiszek ezekben az, hogy amikor megismertem Istent, akkor rádöbbentem, hogy egyedül nála van a jövőm és a boldogságom. És ő mindig útmutatást ad számomra Igéjén keresztül, és ha imádságban kérem.

 1. Szerinted van jelentősége annak, hogy mit álmodunk?

Hát persze, feltéve, ha álmodunk! Írtam is nemrég, hogy milyen ritkán álmodok, mert ahhoz aludni is kellene… Komolyra fordítva a szót, szerintem álmunkban a nap eseményeit dolgozzuk fel, valamint a minket foglalkoztató dolgokat. De előfordult már, hogy valaki rám gondolt és anélkül, hogy nekem eszembe jutott volna, éjjel mégis vele álmodtam. Ennek ellenére a legtöbb álmot „feldolgozó álomnak” tartom, így a megfigyelésük annyiban lehet hasznos, hogy megmutassa mi foglalkoztat tudat alatt is bennünket.

 1. Mi a legnagyobb félelmed?

Az, hogy a szeretteim korábban halnak meg, mint én, és látnom kell a szenvedésüket, miközben nem tudok enyhíteni rajta…

 1. Vannak bloggerek, akikkel már barátságot kötöttél?P1010043

Mivel még egy hónap sem telt el a blog indulása óta, ezért nem tudom ezt így kijelenteni. De már az indulás előtt voltak, akik segítettek a blog létrehozásában, így velük jó kapcsolatba kerültem. Sajnos azonban még nem találkozunk egyikőjükkel sem.

9 A telet vagy a nyarat szereted inkább?

Eddig a tél volt a kedvenc évszakom, mert nagyon szeretem a karácsonyt, a havazást, és a februári szülinapomat. A kinti sötét hideg, és az otthon melege által nyújtott kontraszt mindig kellemes borzongással töltött el. Édesanyám gondoskodása, ahogy meleg teát hoz, vagy beültet a kandalló elé, hogy felmelegedjen a jéggé fagyott lábam… Ám most, hogy egész nap itthon vagyok a kislányommal, a tél egyet jelentett a teljes mértékű otthon üléssel. Ezért most nagyon várom a tavaszt, és a (kánikulamentes) nyarat, hogy kimozduljunk.

 1. Szerinted mi tarthat örökké?

Szerelem?! Nem, csak vicceltem, mert a szerelem idővel szeretetté alakul át, és az sem lehet tökéletes az emberek esetében. Viszont Isten szeretete végtelen és örök. Ráadásul nála van az örök élet, szóval én ebben bízom igazán 🙂

 1. Mi volt az indokod amiért létrehoztad a blogod?

Határozott szándék vezérelt: segíteni szeretnék a hozzám hasonló anyukáknak, fiatal asszonyoknak, tervezés iránt érdeklődőknek. Célom, hogy a gyermekeikkel otthon lévő anyukák nem érezzék azt, hogy a házimunka végtelen történet, miközben alig jut idejük a számukra fontos dolgokra. Igyekszem egy kiegyensúlyozott otthont teremteni és az eddig elért eredményeimet, tapasztalataimat megosztani veletek.


11 érdekesség rólam:

 1. Mióta blogolok és egyre több blogot olvasok, ismét kezd előtörni a kreatív énem.
 2. Korábban nagyon sok verset írtam, de sajnos már régóta nem írok egyáltalán.
 3. 9 éves korom óta vezetek személyes naplót. Jó pár füzet összegyűlt az évek alatt.
 4. Apukám szerettette meg velem az olvasást 7.-es koromban. A kulcs: nem erőltette, hanem hagyta, hogy magam kezdjek érdeklődni a szobámban lévő könyves szekrény tartalma iránt.
 5. Egy piros A5-ös Metropol Filofax segíti a hétköznapjaim megszervezését.
 6. Úgy gondolom, mindent meg lehet tanulni, ha az adott tantárgyat szeretetjük és jó hozzáállással vagyunk a tananyag iránt.
 7. Megtiszteltetésnek érzem, hogy magyarnak születtem és Magyarországon élhetek.
 8. Kedvenc filmem a Rush- Hajsza a győzelemért.
 9. Az első számítógépemet 6 évesen kaptam 1998-ban, ami egy 486-os volt. Persze még nem voltam elég ügyes a játékokhoz, így apának „kellett” játszani, én meg háttérből szurkoltam. Számomra ez nagyon kedves emlék.
 10. Szeretnék néha hajnalban kelni, és kivonulni a természetbe imádkozni. Ehhez sajnos se erőm, se jó idő nincs. Még! 😀
 11. Megvan a KRESZ vizsgám, és szeretnék belekezdeni a vezetésbe is tavasszal.

Kérdéseim:

 1. Milyen céllal hoztad létre a blogodat?
 2. Mennyire tervezed meg a hétköznapjaidat?
 3. Van határidőnaplód, Filofax-od, stb?
 4. Naponta mennyi időt töltesz képernyő előtt (tv, laptop)?
 5. Vannak-e 3-5 éves terveid? Ha igen, megosztanád velünk?
 6. Milyen rutinok, megszokások vezetnek a hétköznapokban?
 7. Hol nyaralnál legszívesebben?
 8. Hány gyermeket szeretnél?
 9. Mi a legfontosabb számodra az életben?
 10. Mit tartasz a legfontosabb/ legértékesebb emberi tulajdonságnak?
 11. Melyik a kedvenc könyved és miért?

Jelöltjeim:

Szabályok:

1. Köszönd meg a díjat, és a bejegyzés elején linkeld a jelölő blogoldalát!
2. Jelölj maximum 11 embert a díjra!
3. Válaszold meg a jelölőd által feltett 11 kérdést!
4. Írj magadról 11 érdekességet!
5. Tegyél fel te is 11 kérdést a jelöltjeid számára!

Díjat kaptam – avagy a Liebster Award” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Köszönöm a kedves szavakat és a linket! Jó volt olvasni a válaszaidat! Köszönöm! 🙂 Találkozzunk egyszer Debrecenben (megmutatok egy szupi játszóteret! 😉 ) !!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s